Elektrikli Scooter Nasıl Kullanılır? Yeni Başlayanlar İçin Scooter Rehberi

Elektrikli Scooter Nasıl Kullanılır? Yeni Başlayanlar İçin Scooter Rehberi

Elektrikli scooter, günümüzde eğlence ve ulaşım amaçlı kullanılan bir araçtır. Bu yazımızda “elektrikli scooter nasıl kullanılır?” sorusuna yanıt vereceğiz.

Scooter, genelde iki veya üç tekerli olarak üretilen ve ulaşımdan çok eğlence amaçlı kullanılan araçtı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte elektrikli araçlarda üretilmeye ve kullanılmaya başlandı. Elektrik motoruyla tahrikli araçların içerisinde caddelerde sıklıkla görmeye başladığımız otomobiller kadar scooterlarda yer almaya başladı.

Elektrik motorlu araçların üretimiyle birlikte scooterlar da elektrik motoruna ve bataryaya kavuştu. Özellikle günümüzde scooter paylaşım sistemleriyle bu araçların kullanımı da hızla genişledi ve günümüzde büyük şehirlerin cadde ve sokaklarında park halinde ve kullanımda onlarca scooter görmeye başladık.

Bu yazımızda sizlere elektrikli scooterları nasıl kullanacağınızdan kısaca bahsedeceğiz. Şimdi arkanıza yaslanın ve sakin olun. Çünkü kullanımı gerçekten kolay olan bu küçük araçlarla ilgili heyecan verici bir kullanım rehberi okuyacaksınız

 

Elektrikli Scooter Dünyasına Hoş Geldiniz

 

Siz de çocukluğunuzu scooter üzerinde geçirenlerden misiniz? Eğer öyleyseniz yetişkin olduğunuzda elektrikli scooter kullanmak istemeniz için gerekli bir sebep var. Çünkü scooter kullanımının ne kadar eğlenceli olduğunu küçük yaşlarda öğrenmişsiniz demektir. Bir de bu scooter ayakla değil de elektrikli bir motor ile gidiyorsa bir başka güzel olur.

Elektrikli scooterlar günümüzde yaygın olarak kullanılmaya başlanan ulaşım araçları olmuşlardır. Çeşitli güçte ve ağırlıklarda yapılan bu araçlar genelde yetişkinlerin kullanımına uygun olarak tasarlanırlar. Motor gücü arttıkça kullanımı da aynı oranda zorlaşsa da özellikle manuel scooter kullanıcıları hiç zorluk çekmeyecektir.

Ama biz bu yazımızla ilk defa scooter kullanacaklar için kısa bir kullanım rehberi hazırlamak istedik.

 

Elektrikli Scooter Nasıl Kullanılır?

 

Özellikle daha önce manuel bir scooter kullanmamışsanız veya bir süredir elinizi sürmediyseniz, biraz pratik yapmanızda fayda var. Bize göre kullanımı bisiklet sürmekten daha kolay olan bu araçları sizlerde rahatlıkla öğrenebilir ve sorunsuz kullanabilirsiniz.

 

Başlangıç

 

Kullanımı ne kadar kolay olsa da bilmeniz gereken birkaç püf nokta illa ki vardır. Sonuçta kimse yeni aldığı güzelim scooterı sokakta bırakmak istemez.

İlk olarak yeni bir kullanıcı olduğunuz için alışma sürüşü yapacağınız yerin güvenli olması gerekir. Yol mümkün olduğunca geniş ve boş, trafiksiz ve düzgün bir zemine sahip olursa güvenliğiniz için o kadar iyi olur.

Ve unutmadan şunu da belirtmeliyiz ki “GÜVENLİK” her zaman en başta gelir. Kendiniz ve sevdikleriniz için güvenlik ekipmanlarınızı (kolluk, eldiven, kask, dizlik) ilk günden itibaren eksik etmeden kullanmanızı öneririz.

 

İlk Adım

 

Sürüş için, direksiyon kolonunun altında bulunan mandalı çevirin ve scooterınızın kilidini tam, dik bir konumda kaldırarak açın.

Açma düğmesine basarak scooterınızı çalıştırın. Scooterınız bir LED ekranla donatılmışsa, bilgilere, özellikle de pil ömrü göstergesine bakın. Kullanım için yeterli enerjiye sahip misiniz kontrol edin.

Gidonlarda el frenini bulacaksınız. Çoğu scooter frenleri oldukça hassastır, bu nedenle yeni scooterınızı daha iyi tanıyana kadar frenlere sert basmamaya ve tehlikeye sebep olacak hızlara ulaşmamaya dikkat edin.

Gidonda bulunan gaz, gücü artırmak veya azaltmak için kullanacağınız şeydir. Başlamak için gaz kelebeğine basın ve çalıştırın.

 

İşte Bu Kadar!

 

Durmaya hazır olduğunuzda, el veya ayak frenini kullanın. Hedefinize ulaştıysanız, scooterı kapatmayı unutmayın. Ardından, scooterı geri katlayın, mandalı takın ve kullanımınızı sonlandırın.

Üzerinde dururken kendinizi kasmayın ve rahat olmaya çalışın. Önünüze bakın ve dengede kalmaya gayret edin. Zaten scooter hareket etmeye başladığında dengenizi kolaylıkla sağladığınızı göreceksiniz. Sakin olun ve ilk günden kendinizden profesyonel hareket ve manevralar beklemeyin.

Eğer elektrikli scooter kullanımıyla ilgili hazırladığımız rehber yeterli gelmedi veya sormak istediğiniz sorularınız varsa aşağıdaki yorum alanından bizlere ulaştırabilirsiniz.

Etiketler: elektrikli, scooter, nasıl, kullanılır, scooter nasıl kullanılır, scooter kullanma, elektrikli scooter
Mart 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR