3 Tekerlekli Scooter Modelleri ve Avantajları

3 Tekerlekli Scooter Modelleri ve Avantajları

3 tekerlekli scooter modelleri nelerdir ve fiyatları nedir? Bu yazımızın konusu 3 tekerlekli scooter araçları üzerine olacak. Çocuk scooter modellerinden üç tekerli scooterları merak ediyorsanız bu yazımızın faydalı olacağından eminiz.

Çocuk scooter modelleri yeni tanıştığımız oyuncaklardan değiller. Uzun bir süredir çocuklar tarafından dış alanda kullanılmak için tercih edilen oyuncaklardandır. Bizim çocukluğumuzda olan bu oyuncaklar günümüzde de çocuk yaştakilerin en sevdiği oyuncaklar arasındadır.

Çocuk scooterları geçmişte plastik, metal gibi malzemelerden fabrika ortamında üretiliyorlardı. Çok yaygın olarak bulunamadığı zamanlar da oldu. Bazı köy ve şehirlerde de insanlar çocuklarına scooterı kendi emek ve ellerindeki malzemelerle ortaya koydular. Mesela bir dönem ahşaptan yapılan ve tekerleri rulmandan (halk arasında bilyalı da denir) oluşan scooterlar modaydı. Maddi durumu çok da yerinde olmayan ama çocuklarına güzel bir çocukluk yaşatmak isteyenler ellerine geçen malzemelerden oyuncaklar yaparlardı. Bu oyuncaklardan biri de scooterlardı.

Zamanla teknolojinin ilerlemesi ve üretim alanlarının artmasıyla fabrikasyon ürünler hayatımıza girmeye başladı. Seri üretim oldukları için çok daha ucuz ve kullanışlı olabiliyorlardı. Üzerlerinde araştırma ve geliştirme yapılmış, dayanım hesapları ve ömürleri belirlenmiş şekilde daha ucuza ve garantili şekilde üretilen oyuncaklar yaşamımıza girdi.

 

3 Tekerlekli Scooter ve Avantajları

3 tekerlekli scooter modellerinin doğması hiç de tesadüf değil. Çünkü insan anatomisi gereği dengede kalabilme içgüdü ve yeteneği zamanla gelişen bir olgudur. Eğer üzerinde durduğunuz şeyde dengede durmak için yeterince gelişmiş değilseniz sizi dengede tutacak ek elemanlar kullanırsınız.

Hepimizin hatırlayacağı gibi eskiden ilk bisikletlerimiz 4 tekerli olurdu. Zamanla kullanmaya ve dengede kalabilmeye alışınca önce arka tekerlerden birisi, ardından da diğeri çıkartılırdı. Tıpkı bisiklette olduğu gibi scooter da dengede durmayı gerektiren bir oyuncak. O sebeple 2 tekerlekli scooter modelleri kullanımı zor olacağından 3 tekerli modeller ortaya çıkmıştır.

Scooter konusunun bisikletten bir farkı vardır. Bisikletteki dengeyi sağlayacak arka iki teker zamanla çıkartılır. Scooter’da öyle bir durum söz konusu değil. Üç tekerlekli scooter modellerinde tekerler sabittir. Özellikle çocuk modellerinde tercih edilir ve dengeyi kolaylaştırır. Dönme mekanizmasına katkı sağlar. 3 tekerli scooter modellerinin birden çok avantajı vardır. Bizim de çocuklar için önerimiz üçtekerli scooter kullanmaları yönündedir.

 

3 Tekerli Scooter ve Dezavantajları

3 tekerli scooter almayı düşünüyorsanız büyük bir ihtimalle çocuk modellere bakıyorsunuz demektir. Bu modellerin avantajlarını bir üst başlık altında anlatmaya çalıştık. Dezavantajlarından da bahsedecek olursak öyle çok da önemsenecek olumsuzluklarının olmadığını öncelikle belirtmek isteriz.

Üç tekerlekli scooter modelleri, 2 tekerlekli modellere göre mekanik anlamda daha çok elemana sahiptir. Bir mekanik sistemde ne kadar çok eleman varsa o kadar çok arıza oluşma ihtimali fazladır. Yani 3 tekerden 1’inin kırılma veya zarar görme ihtimali 2 tekerlilere göre daha fazladır.

Ayrıca 3 tekerli modeller, yere temas yüzeyleri daha fazla olduğu için daha çok sürtünmeye neden olur. Ama bizler yarış bisikleti seçmediğimiz için bu sürtünme çok önemsiz bir durumdur. Bir diğer söyleyebileceğimiz konu ise 3 tekerli modeller daha pahalıdır. Ucuz 3 tekerlekli scooter modelleri illaki vardır. Ama parça sayısı ve kullanımında oluşan taleplerden dolayı az bir farkla da olsa 2 tekerlilerden pahalıdır.

Aslına bakarsanız çok da söylenecek olumsuz bir durumu yoktur. Önceliğimiz can güvenliği olduğu için çocuklarımıza 3 tekerli scooterların daha uygun olduğunu belirtebiliriz. Kaliteli malzemeden yapılmış ve güvenli bir markadan aldığınız oyuncak her zaman daha güvenli olacaktır.

Led Işıklı 3 Tekerlekli Scooter Modelleri

Led ışıklı 3 tekerlekli scooter modelleri, günümüzde en çok ilgi gören modellerin başında geliyor. Tekerlerinde bulunan led ışıklar yardımıyla sürüş esnasında güzel bir görüntü ve eğlenceli bir hava oluşturuyor. Ayrıca fosforlu tekerlerde bu ışıklı scooter modelleri için tercih edilenlerden oluyor. Fosforlu tekerler güneşten aldığı ışınları depo ederek karanlık ortamlarda çevresine ışık yayıyor.

Çocuğunuza bu oyuncaklardan hediye ederek ona güzel bir çocukluk armağanı verebilirsiniz. Çocuklar güzel bir hediye olacaklardır. İnternet sitemizdeki Çocuk Scooter Modelleri kategorisinden ucuz ve kaliteli ürünlere ulaşabilir ve güvenli alışveriş ile siz de çocuğunuz için scooter sahibi olabilirsiniz.

Etiketler: üç, tekerli, scooter, çocuk, 3, üç tekerli scooter,
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR