Çocuk Scooter Kullanımıyla İlgili 7 Altın Tavsiye

Çocuk Scooter Kullanımıyla İlgili 7 Altın Tavsiye

Çocuk scooter modelleri eğlence amacıyla üretilen oyuncaklardır. Günümüzde çocuk scooter kullanımı her geçen gün hızla artmaktadır. Bu yazımızda çocuklar için scooter tavsiyelerinde bulunacağız.

Çocukluk belki de ömrümüzün en güzel dönemleridir. Çocukken kötülüklerden uzak, oyuncaklar ve masallarla dolu bir hayatımız vardır. Kimi zaman bir bez bebek bize arkadaşlık yapar, kimi zaman da bir scooter yoldaşlık…

Her küçük çocuğun sevdiği ve değer verdiği bir oyuncağı vardır. Erkek çocuklar ve kız çocuklar için bunlar hep değişkenlik gösterir. Erkek çocuklar arabalarla oynarken kız çocuklar da bebek oyuncaklarıyla vakit geçirmeyi tercih ederler. Ama tabi ortak ilgilerini çeken oyuncaklar da yok değildir. Bu ortak oyuncaklardan birisi de scooterlardır.

Scooterlar çocukların değer verdiği ve oynarken mutlu oldukları oyuncaklardır. Yetişkinler için bile eğlence amacı taşıyan bu araçlar çocuklar için bisiklet ve akülü araçlar kadar önemli yer tutmaya başlamıştır. Artık sokaklarda, park ve bahçelerde çokça scooter kullanan çocuk görebiliyoruz.

Tabi bu oyuncakların da kullanımı ve satın alınmasıyla ilgili önemli hususlar vardır. Çocuğunuzun yaşına ve fiziki yapısına uygun tercihlerde bulunmak bu önemli hususlardan yalnızca iki tanesidir. Bu blog yazımızda sizler için önemli diyebileceğimiz 7 altın tavsiyede bulunacağız.

 

Çocuk Scooter Kullananlara Altın Tavsiyeler

 

Son zamanlarda yapılan bazı çalışmalara göre scooter kullanan çocuklar hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerinde olumlu sonuçlar elde ediyorlarmış. Ayrıca scooter kullanımının çocuklara özgüven ve beceri de verdiği belirtiliyor.

Birçok faydasının yanında olumsuz olabilecek durumları da söylememiz ve ona göre davranmamız gerekir. Yani scooter kazaları da çocuk kullanıcıların karşılaştığı sorunlardandır. “Çocuk bu, düşe kalka büyür” düşüncesiyle değil de koruyucu önlemler alarak scooter kullanımını sağlamak herkes için faydalıdır. Şimdi sizlere çocuklarımızın bu oyuncakları kullanırken zarar görmemesi için bazı tavsiyelerde bulunacağız.

 

Çocuğunuza Scooter Kullanımını Öğretin

 

 

Scooterlar her ne kadar çocuklar için oyuncak kategorisinde olsalar da kullanım bilgisi ve beceri gerektirirler. Eğer çocuğunuza bir scooter aldıysanız kendi kendine öğrenmeye çalışmasını beklemektense ona nasıl kullanabileceğini öğretmenizi tavsiye ederiz.

Özellikle aldığınız scooter da fren varsa nasıl ve ne zaman kullanacağınız, nasıl hareket edip nasıl yön değiştireceğini kapalı ve zemini düzgün bir alanda öğretmenizi tavsiye ederiz. Evde kullanılan scooterlar için ilk başlarda çok daha dikkatli olun ve ev eşyalarının özellikle sivri köşelerine düşmekten korunun.

 

Çocuğunuza Uygun Scooter Seçin

 

 

Çocuğunuzun rahat ve güvenli bir kullanım sağlaması için ona uygun scooter seçmeye gayret edin. Boyuna göre uzunlukta ve yaşına uygun ağırlığı ve kullanımı olan scooterlar seçin. Scooter teker kalınlığının bile önemli olduğunu unutmayın. Mesela 3 tekerlekli scooter, 2 tekerli scootera nazaran daha güvenli ve kolay kullanılır.

 

 

 

Ebeveynlerin çoğu, bir scooter satın alırken gidonu bu kadar önemli görmüyorlar. Gidon oyuncağın önemli bir parçasıdır ve çocuğunuzu scooter üzerinde dengede tutmaya yardımcı olur. Çocuğunuzun yüksekliğine göre gidonlu bir scooter seçmeniz gerekecektir. Gidon, çocuğunuzun kolayca kavraması için rahat bir konumda olmalıdır.

Scooter’ların çoğunda gidon üzerinde fren kotrolü bulunur. Fren yapabilen bir scooter seçin ve çocuğunuzu freni kullanmaya teşvik edin. Frenleme araçlarına aşina olmasına yardımcı olacaktır.

 

Koruyucu Ekipmanlar Kullanın

 

Scooter’lar ne kadar hafif ve kolay kullanıma sahip oyuncaklar olsa da düşme riski her zaman vardır. Çocuğunuzun yaralanma ve sakatlanmaması için kask, dizlik, kolluk gibi koruyucu ekipmanlarla bu oyuncakları kullanmasını sağlamanızı tavsiye ederiz. Herhangi bir düşme veya çarpma durumlarında yaralanma ve zarar görme riskini ortadan kaldırmamız veya en aza indirmemiz ilk önceki amacımızdır.

 

Uygun Ayakkabıyı Seçin

 

Çocuğunuzun oyuncağıyla evin içinde oynaması gayet normaldir. Hem açık hem de kapalı alan oyuncağı olan scooterları kullanım yerine göre sürmek gerekir. Yani kapalı alanda çıplak ayakla kullanılan oyuncakları dışarıdaki bir alanda kullanırken uygun ayakkabı seçmek gerekir. Özellikle ayak parmaklarının zarar görmemesi için terlikle kullanılmasını önermiyoruz.

 

Riskli Alanlardan Uzak Durun

 

Çocuğunuzun scooter kullanırken güvenli alanları tercih ettiğinden emin olun. Araç trafiğinin olduğu ya da zeminin kötü olduğu alanlarda kullanılırken çocuğunuzun yanından ayrılmamanızı ve olası olumsuz bir durumda hemen müdahalede bulunacak mesafeyi koruduğunuzdan emin olun.

 

Scooter’ı Sık Sık Kontrol Edin

 

 

Bu oyuncakların diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerinden birisi de bakım gerektirebilecek olmalarıdır. Scooter’ınızın sağlam ve kullanılabilir olduğundan emin olun. Gevşeyen vida ve bağlantıları sıkın ve frenin sağlıklı çalışıp çalışmadığından emin olun. Tekerlerin sağlam olduğunu düşünüyorsanız teker yatağını ara sıra yağlamayı ihmal etmeyin.

Çocuğunuz dışarıda kullanılan scooterları evde de kullanmak isteyebilir. Böyle durumlarda oyuncağı temizlediğinizden emin olun. Kullanımı tamamlanmış eski diş fırçalarıyla tekerleri temizleyebilirsiniz.

Çocuk scooter kullanımıyla ilgili önemli bilgiler vermeye çalıştık. Konuyla ilgili sormak istediğiniz soruları ve yardım taleplerinizi bize ulaştırabilirsiniz. Scooter al, mutluluk al…

 

 

Etiketler: çocuk scooter, nasıl kullanılır, çocuk scooterı, çocuk, scooter
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR