Elektrikli Scooter Kullanımı ve Koronavirüs Etkisi

Elektrikli Scooter Kullanımı ve Koronavirüs Etkisi

Elektrikli scooter kullanımı son yıllarda giderek artarken Koronavirüsü ortaya çıkıverdi. COVID-19 olarak bilinen bu virüs, milyonlarca kişiyi evine hapsederken ulaşım konusunda da taşları yerinden oynattı. Bu yazımızda Koronavirüs ve elektrikli scooter kullanımına etkilerinden bahsedeceğiz.

Dünya var olduğu günden bu yana birçok doğal afet, salgın, savaş ve katliamlar gibi insanların toplu ölümlerine yol açan problemlere tanıklık etti. İçinde bulunduğumuz yüzyılın daha başlarında dünyanın çeşitli bölgelerinde savaşlar oluyor ve olmaya devam ediyorken şimdilerde bir de salgın ile can kayıpları meydana gelmeye başladı.

Dünyaca tanınan ismiyle COVID-19 yani Koronavirüsü, Çin’in Vuhan şehrinde ilk olarak ortaya çıktı. Koronavirüs hastalığı (COVID-19) yeni bir virüsten kaynaklanan bulaşıcı bir hastalık olarak tanımlansa da dünyanın karşı karşıya kaldığı ilk salgın hastalık değil. Şu ana kadar milyonlarca insanı etkileyen bu salgın dünya genelinde maddi ve manevi birçok zarara sebep oldu. Bu salgının olumsuz etkileri devam da ediyor.

Salgının önüne geçmek için devlet yetkilileri ve sağlık örgütleri çeşitli açıklamalarda bulunuyorlar. Bu açıklama ve uyarıların başında da bir salgını önlemenin en doğru yolunun sosyal mesafe ve hijyen olduğunu belirtiyorlar. Bu hususta dünyanın çeşitli bölgelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken birçok ülkede de çeşitli sektörlerde hizmet veren şirketler kepenk kapatma zorunda kaldılar. Kısaca bahsetmek gerekirse içinde bulunduğumuz zor günler milyonlarca canlıyı etkilerken etkisinin önümüzdeki bir yıl boyunca da hissedileceği düşünülüyor.

 

Ulaşım Alanında Koronavirüs Etkisi

COVID-19, dünyayı maddi ve manevi etkisi altına almış durumda. Bu etkileri birçok alanda çok sert hissedilirken bazı alanlarda da hafif seyrediliyor. Olumsuz etkilerin sert bir şekilde hissedildiği alanlardan birisi de ulaşım sektörü oldu. Milyonlarca kişinin evlere kapanması ve ortaya çıkan sokağa çıkma yasakları ulaşım sektöründe hizmet veren kurum, kuruluş ve firmaları olumsuz bir etki ile karşı karşıya bıraktı. Tüm bunlara özellikle toplu taşıma araçlarını sosyal mesafeye önem verenlerin tercih etmemesi ve bireysel ulaşıma yönelmeleriyle ulaşım sektörü allak bullak bir dönemden geçmeye başladı.

Bireysel araç kullanımının bu zamanlarda tercih edilmesi ortaya otomobil veya motor gibi ulaşım araçlarına sahip olamayanları yeni alternatiflere yönlendirdi. Tüm bu alternatif ulaşım araçlarının başında elektrikli scooter araçları gelmeye başladı. Elektrikli bu araçlar tıpkı bir dönem bisikletler gibi şimdilerde de yoğun talep görmeye ve kullanımı artmaya devam ediyor.

 

Elektrikli Scooter Kullanımı ve COVID-19 Etkisi

 

Elektrikli scooter kullanımı son zamanlarda özellikle scooter kiralama sistemlerinin ortaya çıkmasıyla hızlı bir artış göstermişti. Milyonlarca insan paylaşımlı scooter sistemleri sayesinde ilk defa bu elektrikli araçlarla tanışma ve tecrübe etme fırsatı yakaladı. Scooter kullanımından zevk alanlar ve kendi scooter’larına sahip olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artmaya başlamıştı.

Koronavirüs etkisiyle toplu ulaşım araçlarının kullanmak istemeyenler scooter gibi alternatif araçlara yöneldiler. Ama bir taraftan da sokağa çıkma yasağı ve evden çalışma sistemine geçenlerin sayılarının fazla olmasından dolayı da büyük bir kitle evlerinden çıkmaz duruma geldi. Hal böyle olunca elektrikli scooter kullanımının ve satışlarının içinde bulunduğumuz günlerde hiç de tahmin edilebileceği gibi düzenli bir seyrinin olduğunu söyleyemeyiz. Tüm bu problemlerden dolayı taleplerde dalgalarma ve belirsizlikler ortaya çıkmaya başladı. Tabi Koronavirüs tehlikesi sebebiyle üretimi duran fabrikaları ve ithal ürünlerin ülkelere giriş yapamamasını da düşününce bir çok problem birbirini tetikleyerek baş göstermeye başladı.

ScooterAl Ekibi olarak bizim görüşümüz de tüm bunlara rağmen toplu taşıma araçlarından uzaklaşmak isteyenlerin ve elektrikli scooter kullanımındaki heyecan ve eğlencenin zevkine varanların scooter almak isteyecekleri yönünde. Özellikle elektrikli scooter modelleri şu günlerde talep edilen ulaşım araçları arasında diyebiliriz. Tabi içinde bulunduğumuz salgın günlerinden dolayı park ve bahçelerde rahatça koşup oynayamayan çocuklardan dolayı da çocuk scooter modellerine olan ilgi eskiye nazaran düşmüş durumda.

Bizim sizlere tavsiyemiz, elektrikli scooter sahibi olmanız yönünde olacak. Özellikle bu araçların kullanımındaki eğlence ve heyecanın ulaşmak istediğiniz yere giderken size güzel dakikalar yaşatacağından eminiz. Bir taraftan da salgından dolayı korumamız gereken sosyal mesafe kuralına bireysel aracınızla çok daha dikkatli uymuş olacaksınız.

Etiketler: elektrikli, scooter, elektrikli scooter, scoote kullanımı
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR