Elektrikli Scooter Lastik (Teker) Basınçları Kaç Olmalı? Ne kadar Şişirilmelidir?

Elektrikli Scooter Lastik (Teker) Basınçları Kaç Olmalı? Ne kadar Şişirilmelidir?

Elektrikli scooter lastik (teker) basınçları kaç olmalı konusu oldukça önemlidir. Elektrikli scooter kullanıcılarının kendi kilo ve ağırlıklarına göre teker basınçlarını ayarlamaları tavsiye edilir. Bu yazımızda elektrikli scooter tekerlerinden ve teker basınçlarından bahsedeceğiz.

Birçoğumuz scooter kullanırken temel bakımı görmezden geliriz. Ancak bu yalnızca güvenlik (hem sizin hem de çevrenizdekiler) için değil, aynı zamanda sürüş konforu, menzil ve performans açısından da scooterınızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacak önemli bir konudur. Lastik basıncınızı doğru ayarlayarak birçok konuda memnuniyetinizi artıracak bir işlem yapmış olursunuz.

 

Elektrikli Scooter Lastik Basınçlarını Ayarlamanın Önemi Nedir?

 

Lastik basınçları hem lastik performansını hem de o lastiğin ömrünü etkiler. Ayrıca scooterınızın menzilini, yol tutuşunu ve frenleme performansını da olumlu yönde etkileyecektir. Lastiğin doğru basınçta çalıştırılması yuvarlanma direncini düşürür. Scooterınızı haftada birkaç kez kullanıyorsanız, her hafta sonu lastik basınçlarınızı kontrol etmenizi öneririz. Yolda herhangi bir petrol istasyonunda bulacağınız lastik şişirme kompresötleri ile lastik basıncınızı kontrol etmek sadece birkaç dakikanızı alacaktır.

 

Elektrikli Scooter İdeal Lastik Basınçları Nelerdir?

 

Üreticiler belirli lastik basınçlarını tavsiye ederken, uygun değer belirlememizdeki ana kıstasımız sürücünün ağırlığına bağlı olacaktır. Genel bir kural olarak, ağır sürücüler, uygun değerde kullanım sağlayabilmek için daha yüksek bir lastik basıncını tercih etmelidir. Bunun ek bir avantajı, lastiğin patlamalara duyarlılığının daha yüksek basınçlarda daha düşük olmasıdır.

Çok düşük lastik basınçları, iç lastiğin janta sıkışmasıyla olumsuz sonuçlara neden olabilir. Bu gibi durumlarda tekerin ömrü azalacak ve yarılmalara karşı duyarlılığı artacaktır. Aynı zamanda sürtünme artacağı için hız düşerken harcanan enerji de aynı oranda artacaktır.

 

Aşağıdaki tabloda sizlerle paylaştığımız lastik hava basınçları Xiaomi M365 scooter için teker hava basınçlarını yansıtmaktadır. Bu değerler, Xiaomi laboratuvarların 2 ay süren testler sonucunda belirlenmiş basınç aralıklarıdır. Burada çeşitli yük ve stres testleri yapıldığı ve en ideal teker basıncı aralığının bu testlerin sonunda belirlendiği iddia ediliyor.

Ayrıca teker üzerinde yazan PSI değerlerini de aşmamanızı tavsiye ederiz.

 

Elektrikli Scooter Lastiği Şişirme Aralığı (8x2,5 inç lastik ölçüleri içindir)

Sürücü Ağırlığı (Kg) Ön Teker Basıncı (PSI) Arka Teker Basıncı (PSI)
50-70 35-40 40-50
70-90 40-45 45-55
90-100 45-50

50-60

Etiketler: elektrikli, scooter, teker, basıncı, teker basıncı, scooter teker basıncı, scooter lastik basıncıi lastik, lastik basıncı
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR