Elektrikli Scooter Nasıl Hızlandırılır? Scooter Hızlandırma Yöntemleri

Elektrikli Scooter Nasıl Hızlandırılır? Scooter Hızlandırma Yöntemleri

Elektrikli scooter hızlandırmak isteyenlerden misiniz? Elektrikli scooter nasıl hızlandırılır sorusunu mu soruyorsunuz? O zaman bu yazı tam size göre olacak. Bu yazımızda scooter nasıl hızlandırılır ve artı/eksileri ne olur onlardan bahsedeceğiz. Hadi başlayalım.

Elektrikli scooter kullanımının her geçen gün hızla arttığından ve sürekli yeni marka ve modellerin ortaya çıktığından daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Elbette talep fazla olduğu için arz da o yönde artış gösteriyor. Escooter modellerindeki çeşitlilik, kullanıcılara da kendi isteklerine uygun modellere karar vermek için de seçenek çoğaltıyor.

Escooter alırken dikkat edilen birçok özellik ve madde var. Bunlardan en çok dikkate alınanlardan ve escooter seçerken belirleyici nitelikte olanlardan birisi de elektrikli scooter hızı. Kullanıcılar tercih edecekleri cihazda batarya kapasitesi, motor gücü gibi teknik özelliklerin yanında saatte yapılan kilometreyi yani hızı da merak ediyor ve dikkate alıyorlar. Tabi elektrikli scooter hızı arttıkça motor gücü ve batarya kapasitesi de artacağı için aynı orantıda fiyatlar da artış gösteriyor.

Bir e-scooter sahibiyseniz ya da bütçenize uygun bir escooter alıp daha sonra hızlandırmayı düşünüyorsanız bu yazımız size bilgi verecektir.

 

Elektrikli Scooter Programla Hızlandırma Yöntemi

Elektrikli scooter yazılımını programla hızlandırma yöntemi günümüzde özellikle Xiaomi elektrikli scooter olmak üzere birçok cihaz kullanıcısı tarafından tercih ediliyor. Yapılan işlem aslında basit. Telefonunuza yükleyeceğiniz bazı uygulama veya uygulamalar ile elektrikli scooter hız limitini kaldırıyorsunuz. Böylelikle, cihazınız saatte 25 km giderken bir anda 32 km/s hızla gitmeye başlıyor.

Cihazın hızlandığını bilmeniz ilk başta size mantıklı gelebilir ama aslında öyle değil. Neden mi? Gelin yazılımla hızlandırma yönteminin olumsuzluklarından bahsedelim.

 

Programla Elektrikli Scooter Hızlandırmanın Zararları

 

Programla scooter hızlandırma yöntemini seçtiyseniz ve hızlandırma için siz de Youtube videolarından faydalandıysanız yeni bir kullanıcı olduğunuzu söyleyebiliriz. Çünkü eski kullanıcılar bu yöntemin ne kadar zararlı ve olumsuz sonuçlara yol açacak bir davranış olduğunu iyi bilirler. Yazılımla scooterı hızlandırmak istiyorsanız hız sınırlayıcısını kaldırmanız gerekir. Ama bu işlem bizim açımızdan zararlıdır. Programla hızlandırma, diğer bir deyişle scootera yazılım atarak hızlandırma yapmak neden mi zararlı?

Öncelikle söylemeliyiz ki; var olan bir e-scooter yazılımına dışarıdan müdahale etmeniz cihazınızı garanti dışı kalmasına sebep olacaktır. Scooterınızı hızlandırmak istersen evdeki garantiden olmanız an meselesi!

Diğer ve çok önemli bir olumsuzluk da escooter yazılımını değiştirerek yapacağınız bir hızlandırma işlemi için yazılımda fabrika ayarlarında belirlenen hız limitlerini kaldırmanız gerekiyor. Bahsettiğimiz bu hız limitleri, üreticiler tarafından belirli test ve kalibrasyonlar sonrasında belirleniyor. Sizin bu yazılıma müdahale etmeniz ve yazılımı değiştirmeniz, fabrika ayarlarını bozmanıza sebep oluyor. Bu durumda elektrik motorunuzu, bataryanızı ve sizi koruyan limitleri kaldırmak size doğal olarak olumsuzluklar getiriyor.

Escooter yazılımlarına yapılan limitlendirmeler, scooterın ömrünü uzatmak ve batarya patlaması, motor yanması gibi olumsuzlukların önüne geçmek için yapılıyor. Yazılıma yapacağınız dışarıdan bir müdahale, tüm bu güvenlik ve ömür için yapılan önlemleri kaldırmanıza/değiştirmenize sebep oluyor.

ScooterAl olarak, escooter yazılımlarını program kullanarak hızlandırma yöntemlerinden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Şimdi sizlere daha mantıklı ve zararsız hızlandırma yöntemlerinden bahsederek bu konuda işinize yarayabilecek önemli bilgiler vereceğiz.

 

eScooter Hızlandırm Yöntemleri

 

Elektrikli scooter hızlandırma yöntemleri arıyorsanız yazılıma müdahale etmeden de bu işlemi yapabileceğinizi hatırlatırız. E-scooter hızlandırma işlemi için sizlere birkaç faydalı bilgi verelim.

 

Batarya Voltajını Artırın

Cihazınızı hızlandırma istiyorsanız, çıkış voltajını artırın. Herhangi bir elektrik mekanizmasının daha hızlı çalışmasını sağlayan şey, içinden ne kadar güç geçtiğidir. Scooterınızdan geçen voltajı artırarak motorunun daha hızlı çalışmasını sağlayacaksınız.

Bunu yapmak için bataryanızı değiştirebilirsiniz. Scooterınızı daha hızlı hale getirmek için mevcut güç kaynağınızı daha fazla güce sahip biri ile değiştirebilirsiniz. Ancak dikkatli olun, çünkü böyle bir işlemi yapmak teknik bilgi ve beceri de gerektirir ve scooterınızı kolayca zarar verebilir. Bu yöntemi uygulamak için scooter satıcınız ve teknik servisiniz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Batarya Kapasitesini Artırın

 

Cihazınızın hızını artırmak istiyorsanız diğer bir yöntem de batarya kapasitenizi artırmaktır. Batarya kapasiteniz arttığında doğal olarak hız sınırlayıcınız da daha geç sınırlandırmaya girecektir. Bu durum da daha uzun mesafeyi scooterınızın yüksek hız limitlerinde gidebileceksiniz.

 

 

Kilo Verin

Scooter hızlandırmak istiyorsanız diğer bir husus da kilonuzdur. Fizik kuralları gereği, kullanıcı ağırlığı cihazın motoruna daha çok yük olacağı için doğal olarak zemine olan sürtünmeyi artıracak ve motorunuzu rampa gibi eğimli yollarda zorlayarak yavaşlatacaktır. Hem kendi sağlığınız hem de scooter sağlığınız açısından kilo vermeniz ve fit bir vücuda sahip olmanız mantıklı bir hareket olacaktır. Ayrıca scooterda taşıdığınız yük ve ağırlığa sebep olacak ekstra aparatlar da hız düşmesine sebep olacaktır.

 

Rüzgara Karşı Koyun

Bacaklarınızı scooter üzerine yerleştirirken bükün ve sonra öne doğru eğilin. Omuzlarınızı ve kollarınızı esnek hale getirin. Bu duruş ile rüzgara karşı gösterdiğiniz direnci kıracak ve yüksek hızda bir scooter sürmeyi kolaylaştıracaksınız. Güvenlik kurallarını çiğnemediğinizden ve kendinize zarar verecek hızlara ulaşmadığınızdan emin olun.

 

Scooter Bakımlarınızı Yaptırın

Cihazınızı uzun süredir kullanıyorsanız motorunda problem olmuş ya da batarya hücrelerinde ölü hücreler meydana gelmiş olabilir. Önleyici bakım her zaman önemlidir. Blog yazılarımızdan ve Youtube gibi yararlı içerikler bulabileceğiniz sitelerden periyodik ve önleyici bakım ile ilgili bilgilere erişebilirsiniz. Teknik servisinizden de yardım almanızı tavsiye ederiz.

 

Ayrıca scooter temizliğinin önemini bir kez daha hatırlatırız. Temizleme yöntemleri ve nasıl temizleneceği ile ilgili blog yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Scooter kullanırken koruyucu ekipmanlarınızı mutlaka kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Kendinizin ve çevrenizdekilerin can ve mal güvenliğine zarar verecek davranışlardan kaçınmanız gerektiğini de hatırlatırız.

Bu yazımızda elektrikli scooter hızlandırma yöntemleri ve olumlu/olumsuz yönlerinden bahsetmeye çalıştık. Umuyoruz ki sizler için faydalı bir yazı olmuştur. Eklemek istediğiniz öneri ve görüşlerinizi yorum alanından bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

Etiketler: scooter hızlandırma, scooter yazılımı, yazılım, yazılım atma, elektrikli scooter, xiaomi, onvo, scooter hız,
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR