Elektrikli Scooter Şarj Sorunu Çözümü

Elektrikli Scooter Şarj Sorunu Çözümü

Elektrikli scooter şarj sorunu çözümü için sizlere bu yazımızda püf noktalardan bahsedeceğiz. Elektrikli scooter şarj sorununuz var ve çözüm arıyorsanız bu yazının sizler için faydalı olacağını düşünüyoruz.

Eğer bu yazıyı okuyorsanız “scooter nedir?” sorusundan başlamamıza gerek yoktur diye düşünüyoruz. Belki direkt scooter alarak belki de önce kiralanabilir elektrikli scooter deneyerek başladınız bu heyecan verici ve ulaşımınızı kolaylaştırıcı araca. Mikro-mobilite araçlarından olan elektrikli scooter modelleri ile bu cihazların çalışma prensibi ve kullanımı hakkında bilginiz olduğunu varsayarak konumuzu anlatacağız.

Elektrikli scooter paylaşım sistemleri yani diğer bir deyişle kiralanabilir scooter firmaları, cadde ve sokaklarda bulunan scooterlarının bataryalarından kendileri sorumludur. Eğer kiralık bir scooter kullanıyorsanız şarj etme gibi bir probleminiz olmaz. Ama bireysel scooter kullanıcısı iseniz bu cihazların bakımından tutun da şarj edilmesi, temizlenmesine kadar bilgi sahibi olmanız gerekir.

 

Elektrikli Scooter Şarj Sorunu (Problemi)

 

Elektrikli scooter şarj sorunu (problemi) başımıza gelebilecek bir durumdur. Kullandığımız her türlü elektrikli ve şarj edilebilir cihazlarda bu problemin olması muhtemeldir. Elektrikli scooter şarj olmuyor ise bunun birçok sebebi ve çözüm yolu vardır. Şimdi sizlere bunlardan kısaca bahsedip ve çözüm önerilerinde bulunmadan önce elektrikli scooter nasıl şarj edilir kısaca ondan bahsedelim.

Elektrikli Scooter Nasıl Şarj Edilir? Konulu yazımızda detaylı açıkladığımız gibi scooterınızın kutusundan bir adet şarj cihazı çıkacaktır. Şarj cihazınız iki kablo şeklindeyse öncelikle bu kabloları birleştirin. Daha sonra prize takmanız gereken ucu takın. Şarj cihazınızın üzerindeki led lambanın yeşil renkte yandığından emin olun.

Daha sonra şarj cihazınızın batarya ucunu bataryanızın şarj girişine takın. Eğer bataryanız tam dolu değilse şarj cihazınızın üzerindeki led lambada kırmızı renk yanacaktır. Bu rengin anlamı da scooter bataryanızın şarj olduğunu gösterir. Eğer bataryanız tam doluysa şarj cihazınız yeşil renk yanmaya devam edecektir.

Tüm bunların dışında elektrikli scooter şarj problemi yaşıyor olabilirsiniz. Bunun da birçok sebebi mevcuttur. Şimdi sizlere scooter şarj olmama sorunuyla ilgili kısa soru ve çözümlerinden bahsedeceğiz.

 

Elektrikli Scooter Şarj Problemi ve Çözümü

 

Doğru şarj cihazını kullanıyor musunuz?

 

Sahip olduğunuz elektrikli scooter sayısı birden fazla ise şarj cihazlarınızı karıştırıyor olabilirsiniz. Size tavsiyemiz; yeni scooter aldığınızda ilk yapmanız gereken şeylerden birisi de şarj cihazınız üzerinde bulunan ve teknik açıklama ve değerlerin olduğu etiketin fotoğrafını çekmenizdir. Olurda şarj cihazınız da kaybolursa çektiğiniz bu değerlere göre yeni şarj cihazı sipariş etmeniz de kolay olacaktır.

Doğru şarj cihazını kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin. Şarj cihazı üzerindeki basılı etikette şarj cihazının voltajını göreceksiniz. 36 volt bataryayı şarj etmek için 39 voltluk şarj cihazı gibi, pilin voltajından biraz daha yüksek şarj cihazı olmalıdır. Bir karışıklık varsa, bu bilgi doğru şarj cihazını bulmanızı kolaylaştıracaktır.

 

Şarj cihazı prize takıldığında yeşil ışık yanmıyor mu?

 

Şarj cihazınızda dahili bir sigorta veya devre kesici bulunabilir. Devre kesici veya sigorta var mı diye kontrol edin ve düzeltmeyi yapın. Şarj cihazı şimdi çalışıyorsa, kullanın.

Sigorta veya devre kesici sağlamsa, bir voltmetre veya multimetre yardımı alın ve şarj cihazının voltaj çıkışını test edin. Voltaj sıfırsa veya pilin voltajından düşükse, şarj cihazı arızalıdır ve yeni bir şarj cihazına ihtiyacınız vardır. Ya da arızalı şarj cihazınızın teknik bir bakımdan geçmesi gerekir.

 

Şebeke akımını ve şarj cihazı bağlantı noktasını kontrol edin

 

Şarj cihazı bağlantı noktası gevşemiş olabilir veya gevşek bir bağlantı olabilir. Portu multimetre ile kontrol edin ve arızalı şarj cihazını değiştirin.

 

Bataryanız sağlam mı?

Elektrikli scooter bataryası arızalı olma durumları da şarj olmama sorununa neden olacaktır. Her zaman için ilk önce scooter servisiniz ile görüşmenizi ve scooterınızı ilk olarak servisinizin teknik ekibine göstermenizi öneririz. Eğer elektrikli cihazlar ve scooterlar hakkında teknik bilginiz varsa ve garantisi bitmiş bir scootera sahipseniz bataryanın sağlam olup olmadığını kontrol etmek isteyebilirsiniz.

İlk olarak bataryaya ulaşabilmek için ilgili scooterın cıvata bağlantıları sökülerek batarya haznesinin kapağı çıkartılır. Gözle kontrol edildiğinde herhangi bir şişme veya sızıntı var mı kontrol edilir. Pil iyi görünüyorsa, pilin voltajını test edilir.

Pilin gerçek voltajı sınır olarak belirtilen değerden fazladır. Örneğin, 36 voltluk bir pilin gerçek voltajı 38 veya 39 volt olabilir. Pilin voltajı düşükse pilin değiştirilmesi gerekir. Pil geçmişini doğrulayın ve eski olduğundan ve ömrünü doldurduğundan emin olun. Şüpheniz varsa, bir pil teknisyeninden yardım alın.

Tabi tüm bu kontrol işlemleri için konuya hakim ve teknik yetkinliği olan kişilerce kontrollerin yapılmasını tavsiye ederiz. Ayrıca bu tür cihaz üzerindeki kontrollerde scooter şarj cihazınızın prize ve bataryaya bağlı olmadığından emin olmanız gerekir.

 

Şarj cihazındaki LED ışık, kısa bir şarj süresi içinde yeşile mi dönüyor?

 

Bataryanızın içerisinde daha önceden kalma bir enerji var olabilir ve siz şarj etmeye başladığınızda bataryanız kısa sürede tam bolum seviyesine gelecektir. Böyle durumlarda elektrikli scooterınızı kullanarak test edin ve daha önceki sürüşlerinize göre hız ve menzil değerlerinde, rampa performansında zayıflık var mı inceleyin. Eğer şarjınızın tam bitmiş olduğundan eminseniz ve kullanımdaki takibinizin sonucunda eski performansı elde edemiyorsanız bataryanız ya da şarj cihazınızda problem söz konusudur.

Bu yazımızda elektrikli scooter şarj sorunu ve çözümlerinden bahsetmeye çalıştık. Scooter şarj problemi yaşıyorsanız, scooterı teknik servise götürmeden önce kendinizin kolayca gözlemleyeceği problemlerden bahsettik. Her zaman söylediğimiz gibi yine hatırlatmak gerekirse; scooterlar elektrikli cihazlardır ve elektrik de tehlikeli sonuçlara yol açabilecek bir konudur.

Scooterınızda oluşabilecek problemler için öncelikle konuyla ilgili teknik yeterliliğe sahip kişi ve teknik servislere danışmanız gereklidir. Yukarıda bahsettiğimiz çözüm yöntemlerinden sağlığınıza zarar vermeyeceğinize inandıklarınızı uygulayabilirsiniz. Ama her şeyden önce can güvenliğiniz önemlidir. Lütfen bilgi ve beceriniz yoksa ilk önce teknik servisinize başvurunuz. Aksi halde yukarıda bahsettiğimiz bilgileri bilinçsizce uygulamanız durumunda olumsuz birçok sonuca neden olabilirsiniz. Böyle durumlar için sorumluluk kabul etmeyiz ? Kazasız sürüşler dileriz.

Etiketler: elektrikli scooter, şarj sorunu, scooter şarj sorunu, şarj problemi, scooter
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR