Elektrikli Scooterlar Kışa Ne Kadar Dayanıklı?

Elektrikli Scooterlar Kışa Ne Kadar Dayanıklı?

Elektrikli Scooterlar Kışa Ne Kadar Dayanıklı? sorusu bizler için önemlidir. Elektrikli scooter kullanıcısı iseniz scooterın üzerinden inmek istememeniz normaldir. Kış geliyor ve zorlu hava şartlarına elektrikli scooterlar ne kadar dayanıklı? Bu yazımızda sizlere zorlu hava şartlarına scooterlar ne kadar dayanıklı ondan bahsedeceğiz.

Elektrikli scooterlar sizlerin de bildiği gibi elektrik motoru, bataryası, devreleri, teker ve şasisiyle karmaşık bir yapıya sahip olmayan cihazlardır. Bataryası şarj edilir ve bataryasındaki enerji ile motora akım verilir. Elektrik motoru aldığı enerji ile tahrik olur ve ivmelenmeye başlar. Sonrasında zaten harekete geçmişsinizdir. Durmak için fren pedalını sıkmanız yeterlidir.

Elektrikli scooter kullanımının özellikle son yıllarda artmasıyla elektrikli scooter modelleri de çeşitlilik göstermeye başladı. 3 tekerli scooter modellerinden 2 tekerli modellere, offroad scooter modellerinden günlük kullanım scooter modellerine, itmeli scooterlardan amortisörlülere kadar birçok tarz, model ve özelliklerde scooterlar üretildi.

Elektrikli scooter çeşitleri artış göstermeye başladıkça bu alanda konuşulan teknik özellikler de farklılaşmaya ve rekabetin artmasına sebep oldu. Yeni ve güçlü teknik donanım, elektrikli scooterların yanlızca eğlence ve kısa mesafeli sürüşler için değil uzun menzilli yolculukların ve ulaşım aracı olmanın da önünü açtı.

Mikro-mobilite araçlarının en önemlilerinden sayılan elektrikli scooterlar artık yollarda sıklıkla karşılaştığımız mikro ulaşım araçlarından oldular. Cadde ve sokaklarda mini boyutları ve sıfır karbon emisyonları ile çevre ve şehir ekosistemine duyarlı bu kullanışlı cihazları kullananların sayısı da her geçen gün artıyor. Tabi kullanıcıların artmasıyla da kullanımdaki ihtiyaçlara yönelik çözüm getirmesindeki beklentiler de artış gösteriyor. Cümle biraz karışık oldu sanırım. Şöyle özetleyelim;

Elektrikli scooter kullananlar, hallerinden memnunlar. Onları tedirgin ve belki de buruklaştıran tek şey sanıyoruz ki soğuk kış günlerinin geliyor olması. Yaz boyunca ulaşım ve eğlence amacıyla kullandıkları scooterlarını tüm sene boyunca kullanmak isteyenler yaklaşmakta olan bu zorlu hava şartlarında ne yapacaklar?

 

Elektrikli Scooterlar Kışın Kullanılır mı?

Elektrikli scooterlar kışın kullanılır mı sorusuna cevap vermek öyle kolay değil. Çünkü sorunun cevabını etkileyecek birçok parametre var. Peki, nedir bu parametreler?

 

Elektrikli Scooter lastiğiniz kışa uygun mu?

Elektrikli scooter lastiği, scooterınızın yer ile temas ettiği noktadır. Haliyle tüm tekerli araçlar gibi scooterlar için de lastik büyük önem taşır. Nasıl araçlarda kış lastiği, yaz lastiği gibi çeşitler varsa elektrikli scooterlarda da bu çeşitlilik mevcuttur. Kullandığınız scooterın lastiklerinin teknik özelliklerini bilmeniz ve ona göre uygun hava şartlarında yola çıkmanızı öneririz. Özellikle ıslak zeminde scooterların kaydığını ve denge kaybının kolay oluştuğunu da hatırlatırız.

 

Elektrikli Scooter IP değerinizi biliyor musunuz?

 

Elektrikli scooter motoru ve bataryasının IP değerini bilmeniz önemlidir. IP değerini bilirseniz scooterınızın toz, toprak gibi katı cisimlere ve su gibi sıvılara karşı hangi dayanımda olduğunu bilirsiniz. Scooter IP değeri nedir? yazımız konuyla ilgili bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. Okumanızı tavsiye ederiz.

Kısaca özetleyecek olursak; elektrikli scooterları kışın kullanabilirsiniz. Sonuçta scooter sizin ve istediğiniz hava şartlarında kullanmak da sizin hakkınız. Ama kışın ve özellikle ıslak zeminli yollarda scooter kullanmak sizlere birçok kaza ve arıza getirebilir. Bu sebeple scooterınızı iyi tanımanızda fayda var. Scooterınızın yağmur suyuna, toza, toprağa, aşırı sıcak ve soğuk havalara karşı nasıl bir dayanım değerlerine sahip olduğunu öğreniniz (Scooter modelinizi internette araştırırsanız teknik özellikleri içerisinde ip değerlerini göreceksinizdir. Ayrıca scooterınıza ait kullanma kılavuzu içerisinde de yüksek muhtemel ip değer bilgisine ulaşabilirsiniz.). Sadece kışın değil, her scooter kullanımında kask ve koruyucu ekipmanlarınızı takmayı ihmal etmemeniz gerekmektedir. 

 

Etiketler: elektrikli scooter, elektrikli, scooter, escooter, kick, kickscooter, kış, bozulur mu, kullanılır mı
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR