Elektrikli Tek Teker Nedir?

Elektrikli Tek Teker Nedir?

Elektrikli tek teker nedir sorusuna detaylı bir açıklama yapacağız. Elektrikli tek teker modelleri ve fiyatlarından da bahsedeceğimiz bu yazımızda tek tekerler ile ilgili önemli bilgileri sizlere aktarmaya çalışacağız. Tek teker çalışma prensibi ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi sahibi olmak için arkanıza yaslanın ve bu keyifli yazıyı okumaya başlayın.

Elektrikli Tek Teker Nedir?

Elektrikli tek teker denildiğinde ilk akla gelen aslında akrobatlar tarafından çeşitli organizasyonlarda gösteri amaçlı kullanılan tek tekerli bisikletler gelir. İsminden de anlaşılacağı gibi tek tekeri, pedalı ve oturağıyla aslında gerçekten de tek tekerli araçlardır. Ama günümüzde bu tabir evirilerek farklı bir mikro mobilite araçlarından birisi için kullanılı hale gelmiştir.

Elektrikli tekteker, bir tekeri olan ve teker gövdesinde bulunan DC elektrikli hub motora sahip mikro mobilite aracıdır. Çalışma prensibi açısından jiroskop (düzdöner) teknolojisinden faydalanır. Tek kişi tarafından kullanılan ve tekerinin yanlarında bulunan ayak pedalları üzerinde durularak kullanılan kişisel ulaşım ve eğlence araçlarıdır.

Elektrikli tek teker scooter ifadesinin yanlış kullanımıyla ilgili yazdığımız tek teker scooter yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Elektrikli Tek Teker Çalışma Prensibi

Elektrikli tek teker, evrensel adıyla e-unicycle, eunicycle ya da electric unicycle olarak geçer. Tek tekerli bu araçların çalışma prensibini anlamak aslında oldukça basittir. Tıpkı elektrikli scooter ve e-bisikletler gibi tek tekerlerde de motor ve enerji depolayabilmek için batarya bulunur.

 

 

Günlük yaşamımızda kullandığımız prizlerden yapacağımız şarj işleminde batarya enerji ile dolar. Bu enerji teker gövdesine monte edilmiş hub motor için gereklidir ve tekerin hareket etmesi sağlanır. İçerisinde ayrıca çeşitli yazılımların da olduğu bir elektronik devresi bulunur. Bu devreden ve bluetooth aparatından teker ile ilgili verilerin mobil uygulamaya aktarılması, cihazın yapacağı hareketler gibi fonksiyonlar gerçekleştirilir.

Ayrıca elektrikli tekteker içerisinde BMS (Battery Management System) dediğimiz Batarya Yönetim Sistemi de yer alır. Bu sistem motorun bataryadan ne kadar akım çekeceğinden rejeneratif frenlemeye kadar bataryayı ilgilendiren konularda görev yapar.

Tek tekerin çalışma prensibinden ve nasıl kullanıldığından yeni bir başlık altında kısaca bahsetmeye çalışalım.

 

Elektrikli Tek Teker Nasıl Kullanılır?

 

 

Elektrikli tek tekerler, kullanıcının ağırlık merkezi değişimine göre hareket ederler. Bu cümleyi biraz açacak olursak; teker yan alanlarında bulunan pedallar üzerinde duran kullanıcı ayakları ile ileri ve geri hareketin oluşmasını sağlarlar. Yani ayakuçlarına doğru eğilen bir kişi ağırlık merkezini de değiştirmiş olur ve bu öne yapılan eğilme hareketiyle elektrikli tek teker ileri yönlü ivmelenmeye geçer. Hareket halindeyken durmak istenilirse kullanıcının arkaya doğru yaslanma hareketi veya topuklarına doğru bir baskı oluşturması gerekir. Bu şekilde geriye doğru yaslanma ile de frenleme yapılmış olur.

 

Elektrikli tek teker, ilk başta kullanması ve öğrenmesi zor gibi görünse de aslında kısa bir sürede kolaylıkla kavranacak araçlardır. ScooterAl olarak, elektrikli tek teker siparişini bizden yapan yeni başlayacak teker kullanıcılarına İstanbul’da tek teker eğitimi hediye ettiğimizi de hatırlatmak isteriz.

Tek teker kullanırken dikkat edilmesi gereken bir konu da koruyucu ekipmanlardır. Koruyucu ekipmanlar diğer mikro mobilite araçlarında olduğu kadar tek teker kullananlar için de hayati öneme sahiptir. Sizin ve çevrenizdekilerin can ve mal güvenliği için mutlaka koruyucu kask, dizlik, kolluk, ellik, dirseklik ve kıyafetlerden mutlaka kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Elektrikli tek teker modellerimizi incelemenizi ve sormak istediğiniz soruları 0850 305 71 14 numaralı WhatsApp hattımızdan bize sorabilirsiniz.

 

 

Etiketler: tekteker, tek teker, elektrikli tek teker, elektrikli, unicycle, tek teker nedir, tek teker nasıl
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR