Hoverboard Arızası ve Tamiri Nasıldır? Kırmızı LED Işık ve Anlamları Nelerdir?

Hoverboard Arızası ve Tamiri Nasıldır? Kırmızı LED Işık ve Anlamları Nelerdir?

Hoverboard arızası ve tamiri, arızanın durumuna göre değişir. Kimi arızalar çok küçük müdahaleler ile tamir edilebilirken kimileri de teknik bilgi ve beceri ile birlikte yedek parça gerektirebilir. Bu yazımızda sizlerle hoverboard arızası, arızanın tamiri ve kırmızı yanıp sönen LED ışık ile ilgili faydalı bilgiler vermeye çalışacağız.

Hoverboard, birçoğumuzun da bildiği gibi elektrikli kaykay olarak da isimlendirilen 2 adet elektrikli motoru ve bataryası ile üzerinde ayakta durarak kullanılan cihazlardır. Hoverboardlar ile ilgili bu yazımızda detaylara girip sizi sıkmayacağız. Daha çok detay öğrenmek ve elektrikli kaykaylar hakkında meraklarını gidermek isteyenler daha önce yazdığımız “Hoverboard Nedir?” Başlıklı yazımızı okuyabilirler.

Elektrikli kaykaylar adından da anlaşılacağı üzerine elektrik ile çalışan ve motoru, bataryası, anakartı olan eğlence ve ulaşım araçlarıdır. Her elektronik cihaz gibi bu cihazlar da arızalanabilir ve tamir ihtiyacı doğurabilirler. Özellikle dış ortam şartlarında ve çocuklar tarafından kullanıldığını düşünürsek, bakım ve tamir ihtiyaçları her zaman olacak ürünlerdendir.

Hoverboard, arıza verdiğinde oluşan problemi bir şekilde kullanıcısına yansıtır. Dengede bozulma, tekerden ses gelme, sürtme, kilitlenme, menzil mesafesinde ve hızında düşüş, kırılma, çatlama, zorlanma ve daha birçok etki gözlemlenebilir. Bu tür durumlarda oluşan arızayı ancak belirtilerine göre inceleyerek tespit edebiliriz.

Ama bazı durumlarda elektrikli kaykay arızaları, sadece üzerinde bulunan LED ışık ile de bize bir şeylerin yanlış gittiğiniz söyleyebilir. Hoverboard üzerinde bulunan kırmızı LED lamba, bazı arıza durumlarında sabit yanarak veya yanıp sönerek bize kendisinde oluşan arıza hakkında bilgi verir.

 

Hoverboard Üzerindeki Kırmızı LED Işık ve Anlamları Nelerdir?

 

Hoverboard, kırmızı LED ışığa sahiptir. Bazı donanımsal ve yazılımsal arıza durumlarında oluşan problemle ilgili bizlere bilgi verir. Bazen sabit duran bazen de yanıp sönen kırmızı LED ışık, çeşitli anlamlara sahiptir. Kırmızı LED ışık, hoverboard tamiri konusunda bizlere yol gösterici bir görev üstlenir. Aynı zamanda arıza durumuna geçen elektrikli kaykayın kullanılmaması gerektiği ve tamir edilmeye ihtiyacı olduğunu da söyler.

 

Hoverboard LED Işık Bir Defa Kırmızı Yanıyorsa

Hoverboard LED ışığı, 1 defa kırmızı yanıp sönüyor ve arıza durumuna geçiyorsa bu arızanın çok büyük bir sebebi kablo ve lehim bağlantılarında problem olduğudur. Ya da bir kez yanıp sönen kırmızı ışık, anakartta bir problem olduğunu da gösterebilir. Böyle bir durumda özellikle anakart üzerindeki bağlantılar kontrol edilmelidir. Hoverboard üzerindeki kırmızı ışık bir defa yanıp sönme yaparak arızasıyla ilgili bizlere bilgi verir. Kablo ve lehim bağlantılarında oluşan arızaları gidermek için elektrikli kaykayın bağlantı noktaları kontrol edilmeli ve tamir etme işlemi uygulanmalıdır.

Ayrıca lehim ile bağlanmayan soketli kablo bağlantılarında da kopma meydana gelmiş olabilir. Bu arıza durumunda tüm kablo bağlantılarının kontrol edilmesi gerekir. Eğer problem çözülmüyorsa anakart arızasından şüphelenmek doğru olacaktır. Anakart arızasına odaklanılması gerekir.

 

Hoverboard LED Işık İki veya Üç Defa Kırmızı Yanıyorsa

Hoverboard kırmızı LED lambası, 2 veya 3 defa yanıp sönüyorsa, elektrikli kaykayınızın devre kartında bir problem olduğu anlamına gelebilir. Bu tür arızalarda genellikle devre kartını bir yenisiyle değiştirmeniz gerekmektedir.

 

Hoverboard LED Işık Dört Defa Kırmızı Yanıyorsa

Hoverboard kırmızı LED ışık, 4 kez yanıp sönüyorsa cihazınızın anakartında bir problem var demektir. Anakart arızaları, uzman kişilerce tespit edilir ve onarılır. Bu tür bir durumda yeni bir anakart takılarak da arıza çözüme ulaştırılabilir.

 

Hoverboard LED Işık Beş Defa Kırmızı Yanıyorsa

Hoverboard LED kırmızı ışığı, 5 defa yanıp sönüyorsa bu uyarının anlamı da elektrikli kaykayınızın bataryasında (pil) bir arızanın olduğudur. Hoverboard bataryaları, 18650 lityum-iyon pillerden oluşurlar. Bu pillerin birinde oluşan arıza tüm bataryayı devre dışı bırakabilir. Böyle bir arıza durumunda yapılacak 2 tür tamir yöntemi vardır;

Arızalı piller tespit edilip, yeni lityum-iyon piller kullanılabilir. Ya da arızalı batarya komple yenisiyle değiştirilebilir.

Tabi hoverboard batarya arızası sadece pillerde meydana gelen arızaları kapsamaz. Aynı zamanda piller arasındaki bağlantıları ve BMS dediğimiz batarya yönetim sistemi devresini de kapsayabilir. Elektrikli kaykay batarya arızası durumunda uzman kişilerce cihazın kontrol ve tamir edilmesi gerekir.

 

Hoverboard LED Işık Altı Defa Kırmızı Yanıyorsa

Hoverboard üzerindeki kırmızı LED ışık, 6 defa yanıp sönüyorsa motorda oluşan bir arızayla ilgili bize haber veriyor demektir. Motor arızaları çok çeşitli sebeplerden meydana gelmiş olabilir. İçerisindeki hall sensörlerinin arıza yapması durumunda ilgili sensörlerin değiştirilmesi ile arıza giderilecektir. Ama sıvı teması gibi durumlarda motoru kurtarmak bir hayli zordur ve böyle bir durumda yeni motor almanız gerekebilir.

Bu yazımızda sizlere hoverboard arızaları ile ilgili bilgiler vermeye çalıştık. Elektrikli kaykayların üzerindeki kırmızı LED ışığın yanıp sönmelerinin anlamları ile ilgili bahsettik. Bu verdiğimiz bilgiler her hoverboard modelinde geçerli olmayabilir. Hoverboard arızanız varsa bir uzman teknik servise danışmanızı tavsiye ederiz. Elektrikli cihazlar oldukları için teknik bilgi ve becerisi olmayan kişilerin müdahalede bulunması kesinlikle tehlikelidir.

 

Hoverboard LED Işık Yedi ve Sekiz Defa Kırmızı Yanıyorsa

Hoverboard LED kırmızı ışığı arka arkaya 7 veya 8 defa yanıp sönüyorsa bu size jiroskopun doğru şekilde çalışmadığını söyleyecektir. Jiroskop tamiri yaparak veya yenisiyle değiştirerek arıza giderilebilir.

Jiroskop, hoverboardın dengede durması için kullanılan elektronik devre ve mekanizmadır.

 

Hoverboard LED Işık Dokuz Defa Kırmızı Yanıyorsa

LED ışığın dokuz kez yanmasını, hoverboardın dengede durmadığı ya da havada durduğu durumlarda genellikle görürüz. Bu durumda yapılacak pek bir şey yoktur. Elektrikli kaykayınızı düz bir zemine yerleştirerek resetleme işlemi yapabilirsiniz.

 

Hoverboard Teknik Servisi Nerede Var?

Hoverboard teknik servisi arıyorsanız, ScooterAl olarak sizlere bu konuda yardımcı olabiliriz. Tecrübeli ve bilgili teknik çalışanlarımız ile hoverboard arızalarını en uygun fiyatlarla kısa sürelerde gideriyoruz. Elektrikli kaykay tamiri ve teknik servisi ihtiyacınız için 08503057114 numaralı telefondan bizleri arayabilir, 7/24 WhatsApp’dan yazabilir ve İstanbul ve Antalya’da bulunan mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: hoverboard, hoverboard arızası, hoverboard hatası, hoverboard çalışmıyor, hoverboard arıza, hoverboard onarma, hoverboard ışıkları
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR