Hoverboard (Elektrikli Kaykay) Şarj Sorunu Çözümü

Hoverboard (Elektrikli Kaykay) Şarj Sorunu Çözümü

Hoverboard (Elektrikli Kaykay) şarj sorunu ve çözümü ile ilgili bu yazımızda sizlere faydalı bilgiler vermeye çalışacağız. Hoverboard şarj sorunu yaşıyor ve çözüm yolu arıyorsanız, sizlere bilgi vermek adına elimizden geldiğince yardıma hazırız. Umarız bu konu sizler için faydalı ve bilgilendirici olur.

Hoverboard, diğer adıyla elektrikli kaykay, genellikle çocuk ve gençler tarafından kullanılan favori eğlence ve ulaşım araçlarından bir tanesidir. Özellikle son yıllarda kullanıcı yaş ortalaması düşen bu mikro mobilite araçlarına yoğun bir ilgi ve alaka gözlenmektedir. İki tekerleri üzerinde ayakta durarak kullanılırlar. Kullanıcının öne ve arkaya eğilmesiyle değişen ağırlık merkezi, hoverboardların hareketini sağlar.

Elektrikli kaykaylar mekanik ve elektronik yapıları gereği çok karmaşık cihazlar değillerdir. 2 adet tekerleri ve teker göbeklerinde bulunan hub DC motorları vardır. Elektrik enerjisini depolamak ve kullanıma sunmak için lityum iyon bataryaya (pil) sahiplerdir. Ayrıca elektronik devreleri ve anakartı da vardır. Son yıllarda satışa çıkan ve ScooterAl olarak bizim de stoklarımızda bulunan akıllı denge sistemli elektrikli kaykaylar da mevcuttur.

Adı üstünde “elektronik araç” oldukları için elektrik aksam ve aksesuarlarında çeşitli problem ve arızalar meydana gelebilir. Bu yazımızda da elektrikli kaykay (hoverboard) şarj sorunu ve çözümü ile ilgili sizlere bilgi vereceğiz. Bu arada daha önce kaleme aldığımız elektrikli scooter şarj sorunu çözümü başlıklı yazımızı okumanızı da tavsiye ederiz.

 

Hoverboard (Elektrikli Kaykay) Şarj Sorunu Neden Olur?

 

Hoverboard (Elektrikli Kaykay) araçlarında şarj problemi çeşitli parametrelere bağlı olarak meydana gelmektedir. Bazen elektrikli kaykayınızı düşürdüğünüzde veya gövde içine sıvı kaçışına sebep olduğunuzda da şarj problemi ile karşılaşabilirsiniz. Bu tür durumlarda aslında sorun, şarj ile alakalı değil, kaykay içerisindeki elektronik devrelerin zarar görmesinden kaynaklıdır.

Şarj cihazınızın yani adaptörün arızalı olması ya da elektriği almaya çalıştığınız prizdeki arızalar da hoverboardun şarj olmasına engel olur. Zaman zaman şarj portu girişinde de arızaların meydana geldiği tespit edilmiştir.

Elektrikli kaykay (hoverboard) şarj sorunu yaşamanıza neden olan çeşitli durumları ve olası sebepleri sizler için sıralayalım. Umuyoruz ki sizler için faydalı olacaktır.

 

Elektrikli Kaykay (Hoverboard) Şarj Sorunu ve Çözümü

 

Doğru şarj cihazını kullanıyor musunuz?

 

Bu durum sık yaşanan bir olasılıktır. Kullanıcıların kaybolan şarj cihazlarını temin ederken elektrikli kaykay modellerine uygun olmayan şarj adaptörü sipariş verebiliyor. Bu durumda bağlantı soketinin uyuşmazlığı gibi problemler şarj sorunu oluşmasına neden oluyor.

Size tavsiyemiz; yeni elektrikli kaykay (hoverboard) aldığınızda ilk yapmanız gereken şeylerden birisi şarj adaptörünüz üzerinde bulunan ve teknik açıklama ve değerlerin olduğu etiketin fotoğrafını çekmenizdir. Olurda şarj cihazınız kaybolursa çektiğiniz bu değerlere göre yeni şarj cihazı sipariş etmeniz de kolay olacaktır. Ya da böyle bir durum başınıza gelirse bizlere ulaşarak hoverboard modelinizle uygun adaptör için bilgi alabilirsiniz.

Doğru şarj cihazını kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin. Şarj cihazı üzerindeki basılı etikette şarj cihazının voltajını göreceksiniz. 36 volt bataryayı şarj etmek için 39 voltluk şarj cihazı gibi, pilin voltajından biraz daha yüksek şarj cihazı olmalıdır. Bir karışıklık varsa, bu bilgi doğru şarj cihazını bulmanızı kolaylaştıracaktır.

 

Şarj adaptörünüze elektrik geliyor mu?

 

Şarj adaptörünüzü prize taktınız fakat prizde elektrik yok J Böyle bir durumda ilk aklınıza gelecek olan şey şarj cihazınızın bozuk olma olasılığıdır. Önce elektrik bağlantısı yaptığınız prizde elektriğin olup olmadığından emin olur.

 

Şarj cihazı prize takıldığında yeşil ışık yanıyor mu?

 

 

Şarj cihazınızda dahili bir sigorta veya devre kesici bulunabilir. Devre kesici veya sigorta var mı diye kontrol edin ve düzeltmeyi yapın. Şarj cihazı şimdi çalışıyorsa, kullanın.

Sigorta veya devre kesici sağlamsa, bir voltmetre veya multimetre yardımı alın ve şarj cihazının voltaj çıkışını test edin. Voltaj sıfırsa veya pilin voltajından düşükse, şarj cihazı arızalıdır ve yeni bir şarj cihazına ihtiyacınız vardır. Ya da arızalı şarj cihazınızın teknik bir bakımdan geçmesi gerekir.

 

 

Bataryanız sağlam mı?

 

Elektrikli kaykay (hoverboard) ürünlerinde sık yaşanan problemlerin başında batarya arızası gelir. Bu cihazlarda bulunan lityum iyon bataryalar kolay kolay arızalanan parçalar değillerdir. Ama hiç arızalanmayacağının da garantisi yoktur.

Elektrikli kaykayların dış gövdeleri içerisinde bataryaları bulunur. Bu bataryalar enerjiyi depo etme görevindedir. İçlerinde lityum iyon olmak üzere çeşitli kimyasalların bir araya geldiği pillerdir. Bataryaların da tıpkı elektrik motorları gibi IP değerleri vardır. Sıvı ve toz/toprak olarak dışardan temas edebilecek yabancı maddelere karşı batarya paketlerinin koruma sınıfları olur. Eğer pillerinize dışarıdan bir sıvı veya toz teması olursa bu bataryanızın arızalanmasına sebep olacaktır. Bu durumda bataryanız şarj edilemez. Böyle durumlarda teknik servisimize başvurmanızı tavsiye ederiz.

Bataryanızın yabancı maddelerden zarar görmemesi için elektrikli hoverboard aracınızın IP değerini bilmenizi tavsiye ederiz. Böylelikle yağmurlu ve tozlu havalarda kullanıp kullanmamanız konusunda size yol gösterici bir bilgi olacaktır. IP Koruma Değeri Anlamları başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Şarj cihazındaki LED, kısa sürede yeşile mi dönüyor?

 

Bataryanızın içerisinde daha önceden kalma bir enerji var olabilir ve siz şarj etmeye başladığınızda bataryanız kısa sürede tam dolum seviyesine gelecektir. Böyle durumlarda elektrikli kaykayınızı kullanarak test edin ve daha önceki sürüşlerinize göre hız ve menzil değerlerinde, rampa performansında zayıflık var mı inceleyin. Eğer şarjınızın tam bitmiş olduğundan eminseniz ve kullanımdaki takibinizin sonucunda eski performansı elde edemiyorsanız bataryanız ya da şarj cihazınızda problem söz konusudur.

Lityum iyon pillerde elektrikli kaykay aracınızı kullanmasanız bile mutlaka ayda en az 1 kez şarj edin. Kullanmasanız bile hoverboard şarjının en azından %40 kadarını bitiriniz. Daha sonra tekrar tam doluma kadar şarj ediniz. Bu şekilde yapılan uygulamalar bataryanızdaki pillerin ömrünü uzatacak ve verimliliğini artıracaktır.

Etiketler: hoverboard, şarj sorunu, şarj problemi, hoverboard şarj sorunu, çözümü, onarımı, teknik servis
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR