ONVO Elektrikli Scooter Teknik Servis ve Tamir Hizmeti

ONVO Elektrikli Scooter Teknik Servis ve Tamir Hizmeti

ONVO elektrikli scooter teknik servis ve tamir konusunda ScooterAl olarak hizmet vermekteyiz. ONVO scooter teknik servis ve bakım için İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası ve Antalya'daki mağazamıza bekleriz. Tecrübeli teknik ekibimiz ve sahip olduğumuz yedek parçalar ile arızalı scooterları en kısa sürede tamir edip kullanıcılarına teslim ediyoruz.

ONVO elektrikli scooter, ülkemizde satışı yapılan kaliteli mikro mobilite araçları arasında ilk sıralarda geliyor. Özellikle ONVO OV-011 modeli ile ismini hızlı duyuran scooter markası, özellikle TV alanında olduğu kadar elektrikli scooter alanında da fiyat/performans ürünlerinin satışını yaptığını kanıtladı.

Binlerce mutlu kullanıcısı bulunan ONVO markalı elektrikli scooterlar, tıpkı diğer scooterlar gibi periyodik bakıma ihtiyaç duyuyorlar. Bu yazımızda ONVO scooter arızaları ve periyodik bakımları ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağız.

 

ONVO Elektrikli Scooter Periyodik Bakım ve Arızaları

ONVO elektrikli scooter bakımı ve arızaları hakkında nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız bu yazı size faydalı olacaktır. Diğer elektrikli scooterlar gibi ONVO scooterlar da bakıma ihtiyaç duyar. Periyodik bakım yaptırmak scooter ömrünü uzatacağı gibi kullanım esnasında doğabilecek kaza risklerini de minimuma indirir.

 

ONVO Scooter Fren Bakımı ve Tamiri

 

ONVO elektrikli scooter fren bakımı, özellikle dikkat edilmesi gerekilen bir konudur. Kaliper fren sistemine sahip bu scooterlar, kullanım durumuna göre fren balatalarının erimesi gibi bir durumla karşı karşıya kalırlar. Fren balatalarının ne zaman tamamen eriyeceği scooter kullanıcısının freni ne kadar kullandığı ile doğru orantılıdır. Freni sık kullanan bir kullanıcının fren bakımına ihtiyacı daha kısa sürede doğacaktır.

ONVO OV-006, OV-007, OV-011 ve OV-012 balatalı fren sistemine sahiplerdir. Fren bakım zamanının geldiğini anlamak için öncelikle fren kolu sıkıldığında scooterın fren balatalarından gelecek sesi dinlemek gerekir. Eğer fren balataları kullanımdan dolayı eridiyse balata yuvasının dış çeperi fren diskine sürteceği için metal sesi çıkacaktır. Frenleme esnasında çıkan metal sesi, fren balatasının eridiğini gösterir.

Elektrikli scooterlarda fren balatası eriyip de disk ve balata sıkışmasından kaynaklı metal sürtünme sesi duyuluyor olması balataların bittiğinin göstergesidir. Ama bu durum, balataların değiştirilmesini işaret etmez. Eğer daha öncesinde fren ayarı yapmadıysanız, Youtube veya internet siteleri gibi kaynaklardan edinebileceğiniz fren balata ayarını yapmanız henüz tamamen bitmemiş balataları kullanmanıza olanak tanır.

ONVO fren ayarı yaptırmak için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Eğer fren ayarı yaptınız ve balatalar tamamen bittiyse internet sitemizden veya mağazamızdan yeni fren balatası temin edebilir ve fren balatalarının montajını talep edebilirsiniz. ScooterAl olarak ONVO Scooter fren bakımı, ayarı ve tamiri konusunda hizmet vermekteyiz.

 

 

ONVO Scooter Batarya Bakımı ve Tamiri

ONVO elektrikli scooter batarya bakımı veya tamiri firmamız tarafından yapılan scooter teknik servis hizmetlerindendir. Batarya bakımı veya tamiri, her scooterda olduğu gibi bu marka ve modeldeki scooterlarda da ihtiyaçtır.

Elektrikli scooterlar Lityum İyon pillere sahiptir. Enerji depolama işlemi bu piller vasıtası ile yapılır. Elektrikli scooter bataryaları lityum iyon pillerden oluştuğu için scooter kullanılmasa bile ayda en az 1 defa şarj işlemi yapılması gerekir. Aksi durumda pil kapasitesi/ömrü düşecektir.

Uzun süre kullanılmayan elektrikli scooterlarda batarya problemi sürekli görülen bir arıza çeşididir. Düzenli şarj işlemi yapılmadığı için scooter bataryalarının kapasiteleri düşer. Ayrıca scooterın açılmaması gibi arızalara da sebep olur. Bataryada meydana gelecek problemler scooterda ciddi arızaların meydana getirir. Ayrıca kat ettiğiniz menzilin düşmesine neden olur.

ScooterAl olarak bu tür arızaya sahip tüm elektrikli scooter ve bisiklet bataryalarının bakımlarını yapmaktayız. Batarya şoklanması veya lityum iyon pillerin yenileri ile değiştirilmesi için bizlere ulaşabilirsiniz. Tecrübeli teknik ekibimiz ile en uygun fiyata hızlı ve kaliteli teknik servis işlemleri için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

ONVO Scooter P Ayarları

 

ONVO scooter P ayarları yani program ayarları, birçok scooter kullanıcı tarafından bilinmektedir. Bilmeyenler için kısaca bahsedecek olursak; scooter anakartında bazı ayarların ve sınırlandırmaların kaldırılması/değiştirilmesi işlemlerini yapabileceğimiz bir arka kapı diyebiliriz. Scooter ekranında bulunan mod (M) ve aç/kapa tuşuna aynı anda basılı tutulması ile ilgili ayarların bulunduğu arayüz ekranına giriş yapılır.

ONVO scooter P ayarları ile scooterın hızını artırabilir, hız sabitleyiciyi açıp kapatabilir, scooterın çektiği akımı ve bazı sınırlandırmaları değiştirebilirsiniz.

 

 

P ayarları ile oynamak, teknik bilgi gerektiren bir konudur. Teknik bilgisi olmayan kişilerin ayarlarda yapacağı değişiklikler scooterın ömrünü, menzilini, hızını ve performansını doğrudan olumsuz yönde etkileyecektir. Ayrıca scooterda çeşitli arızaların meydana gelmesine ve cihazın donanımının yanmasına/arızalanmasına neden olacaktır. ScooterAl olarak tavsiyemiz; bilginiz yoksa Youtube veya başka bir kaynaktan edineceğiniz bilgilerle cihazınızın yazılımları ile oynamayınız. İhtiyacınız olan bir konuda bizlere WhatsApp üzerinden veya mağazamızı ziyaret ederek danışabilirsiniz.

 

 

ONVO Scooter Genel Arıza, Bakım ve Tamiri

 

ONVO elektrikli scooter arızaları, tıpkı diğer scooterlar gibi dönem dönem meydana gelebilir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi fren balatasının bitmesi gibi kullanım kaynaklı arızalar ile kullanmama kaynaklı batarya problemleri oluşabilir.

Elektrikli scooterlar, ulaşımımızı kolaylaştıran ve eğlenceli hale getiren mikro mobilite araçlarıdır. Özellikle mikro mobilite araçlarına uygun olmayan altyapı problemlerinden dolayı ve bilinçsiz kullanımdan kaynaklı arıza ve problemler scooterlarımızda belirsiz aralıklarla meydana gelebilir. Bu tür durumlar scooterımızın ömrünü etkilediği gibi kullanım esnasında can ve mal güvenliğimizi de tehlikeye atabilir. Bu sebeple arızalı bir elektrikli scooter sahibiyseniz tamir ve bakım için kesinlikle işin uzmanlarına cihazınızı göstermenizi tavsiye ederiz.

 

 

ScooterAl olarak ONVO elektrikli scooter teknik servis ve bakımını yapabilecek tecrübeli ve yetenekli bir ekibe sahibiz. 0850 305 71 14 numarasıyla 7/24 çevrimiçi WhatsApp hattımızdan bize yazabilir ya da mesai saatleri içerisinde yine aynı telefondan bizi arayabilirsiniz. Ayrıca İstanbul ve Antalya’da bulunan mağazamıza da bekleriz.

 

 

 

 

Etiketler: onvo, onvo scooter, onvo-scooter, teknik servis, tamir, onvo teknik servisi, onvo teknik servis, onvo teknik servisleri, onvo servisi
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR