Şarjlı Scooter Modelleri ve Fiyatları

Şarjlı Scooter Modelleri ve Fiyatları

Şarjlı scooter modelleri ve şarjlı scooter fiyatlarını bu yazımızda sizler için yazdık. Şarjlı scooter kelimesinden kastımızın elektrikli scooter olduğunu ve halk arasında “şarjlı scooter” olarak da kullanıldığını hatırlatmak isteriz.

Scooterlar günümüzde manüel (insan gücü tahrikli), elektrikli ve benzinli scooter modelleri olarak 3’e ayrılıyor. Bu ayrım scooterların harekete ne ile geçtiğini gösteriyor. İnsan gücü ile hareket edenler manüel veya normal scooter, akü ve elektrik motoru ile hareket edenlere elektrikli scooter ve benzinli olanlara da benzinli scooter veya motorlu scooter olarak adlandırıyoruz.

 

Şarjlı Scooter Modelleri

Şarjlı scooter modelleri, her yaşa uygun ve motor gücü, batarya kapasitesi gibi çeşitli teknik özelliklere göre farklılık gösteriyor. Elektrikli scooter modellerinin özellikle Çin’de üretilmesi ve bazı modellerin talep görmesinden dolayı aynı görüntü ve özelliklere sahip birden farklı scooter markası da görebiliyoruz.

X7 scooter modeli olarak adlandırılan ve silindir şekilli bataryaya sahip elektrikli scooterlar, genellikle 5bin mAh batarya kapasitesi ve 350W motor gücüne sahiptir. Bataryaları sökülüp takılan scooter modellerindendirler.

X8 scooter modeli olarak bildiğimiz scooterlar da X7 modellerin bir üst versiyonudurlar ve bataryaları 2 adettir. Bataryanın biri gidon içerisindeyken diğeri gidona dışarıdan takılmış vaziyette yedek akü gibi bulunur.

Kickscooter modelleri ise ilk hareketi ayak ile itmeyle aldıktan sonra motor tahrikiyle yola devam eden scooterlardır. Scooter durur vaziyetteyken motor pedalından akım verildiğinde scooter harekete geçemez ve ayakla itme gerektirir.

 

Şarjlı Scooter Fiyatları

Şarjlı scooter  fiyatları yani elektrikli scooterlar için fiyatlar birçok parametreye bağlı olarak değişiyor. Bu parametrelerin en başında kullanıcının yaş grubu, motor gücü, batarya kapasitesi, amortisörün olup olmaması, bataryanın taşınabilirliği, scooter hızı, markanın bilinirliği ve servis/yedek parça bulmadaki kolaylığı gibi konulardan bahsedebiliriz.

Elektrikli scooter modelleriyle ilgili genel bir fiyat aralığından bahsetmemiz gerekirse çocuklar için üretilen ve 250W motor gücüne sahip elektrikli çocuk scooterları 1750 – 500TL fiyat aralığında bulunuyor. Yetişkin kullanıcılar için üretilen şarjlı scooterlar, genellikle 250W motor gücünden başlayıp 350-400-450-500W… motor güçlerine göre değişiklik gösteriyor. Elektrikli yetişkin scooter fiyatları, 2200TL’den başlayıp çift haneli bin liralara kadar çıkıyor.

Bu yazımızda sizlere şarjlı scooter nedir ve elektrikli scooter modelleri, fiyatları üzerine bilgiler vermeye çalıştık. Konuyla ilgili düşünce ve katkılarınızı aşağıda bulunan yorum alanından bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

 

Elektrikli scooter modelleri ve fiyatları üzerine bilginiz yoksa ve yardıma ihtiyacınız varsa size bir tavsiyemiz var; bizlere telefon numaramız, WhatsApp veya Instagram üzerinden ulaşabilir ve merak ettiğiniz tüm soruları sorabilirsiniz. Bizlere vereceğiniz boy ve kilo bilgileriniz doğrultusunda size uygun scooter modellerini öğrenebilir ve bütçenize de uygun en iyi elektrikli scooter modelini güvenle satın alabilirsiniz.

 

Etiketler: elektrikli, scooter, escooter, skuter, elektrikli scooter
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR