Tek Teker Scooter Nedir? Tek Tekerlekli Scooter Modelleri

Tek Teker Scooter Nedir? Tek Tekerlekli Scooter Modelleri

Tek teker scooter nedir? Tek tekerlekli scooter modelleri nelerdir? Tek teker scooter fiyatları nelerdir? Elektrikli tek teker scooter modelleri nasıl kullanılır? İki tekerli scooterlardan farkları nelerdir?

Tüm bu sorulara geçmeden önce söylememiz gereken bir şey var; tek teker scooter diye bir tabir maalesef yok. Daha doğrusu tek tekerli scooter diye bir mikro mobilite aracı yok. İyi ama nereden çıktı bu tek tekerlekli scooter?

Elektrikli scooterların hayatımıza girmesiyle birlikte mikro mobilite alanında kullanılan diğer cihazlar da ilgimizi çekmeye başladı. Hoverboard, elektrikli paten, elektrikli kaykay, deniz scooterları ve tek tekerler… Elektrikli tek teker, yani İngilizce ismiyle unicycle nedir?

 

Elektrikli Tek Teker Nedir?

 

Elektrikli tek teker, isminden de anlaşılacağı gibi tek bir tekeri olan ve tekerin göbeğinde hub motor olarak tabir edilen elektrikli motora sahip mikro mobilite araçlarıdır. Üzerlerinde enerji depo edebilmek için batarya ve hareket sağlayabilmek için de elektrik motorları bulunur.

Yanlardan ayak pedalları üzerinde ayakta kullanılan elektrikli tek teker cihazlar, ağırlık merkezi hareketine göre ileri ve durma komutlarına göre hareket ederler. Vücut ağırlığınızı öne doğru eğmeniz veya ayak uçlarınıza doğru yüklenmeniz ile ileri yönde ivmelenirler. Durmak için de topuklarınıza doğru yük vermeniz ya da geriye doğru yaslanma hareketi yapmanız gerekir.

 

Elektrikli tek teker, scooter kullanımının artmasıyla daha çok bilinir olmuştur. Daha öncelerde mikro mobilite araçlarına ilgi duyanlar tarafından kullanılan ve bilinen bu tek tekerli cihazlar, şimdilerde scooter kullanımıyla dolaylı yoldan yeni kullanıcılara sahip olmaya başlamıştır.

Elektrikli tek teker, scooter kullanıcılarından farklı bir cihaz arayanlar tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. Kiralanan scooterların kullanımıyla artan elektrikli scooter satışları doğal olarak mikro hareketlilik alanındaki diğer araçlara olan ilgiyi de artırmıştır.

 

Neden Tek Teker Scooter Deniyor?

 

 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mikro mobilite araçlarına olan ilgi son yıllarda giderek artıyor. Bu ilgiyle birlikte yeni bir alan olması ve genellikle yabancı terimlerden türeyen kelimelerin kullanılmasından dolayı ortak kullanılan kelimeler de ortaya çıkmaya başladı.

Scooter kelimesi motorlar için kullanılırken aynı zaman da itmeli mobilite araçları için de ortak kullanılan bir kelimedir. Günümüzde bu karışıklığın önüne geçmek için “e-scooter, kickscooter” gibi kelimeler kullanılmaktadır. Tek tekerli cihazlar da scooter kullanıcısı veya ilgilenenler tarafından araştırılmaya “tek teker scooter” kelimeleriyle başlandı. Diğer bir taraftan da tek teker (unicycle) cihazların da tek tekerli bisikletlerle karıştırıldığını söylemek gerekir.

Google arama sonuçlarında “tek teker scooter modelleri” veya “tek teker scooter fiyatları” olarak arama yapanların aslında amaçları ScooterAl olarak satışını yaptığımı Elektrikli Tek Teker cihazlardan bahsedildiğini hatırlatalım. İnternet sitemizden KingSong, Inmotion, Gotway ve Ninebot by Segway markalı elektrikli tek tekerleri güvenle sipariş verebilirsiniz.

 

Etiketler: tekteker, tek teker, elektrikli tek teker, elektrikli, unicycle, tek teker nedir, tek teker nasıl, nasıl kullanılır
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR