X7 ve X8 Scooter Nedir? X7 ve X8 Modellerinin Farkları Nelerdir?

X7 ve X8 Scooter Nedir? X7 ve X8 Modellerinin Farkları Nelerdir?

X7 ve X8 Scooter nedir? X7 ve X8 elektrikli scooter modellerinin farkları ve üstünlükleri nelerdir? X7 ve X8 elektrikli scooter çeşitleri nelerdir? X7 ve X8 elektrikli scooter fiyatları nelerdir? Tüm bu sorularınıza yanıt vermek için bu makaleyi hazırlamaya karar verdik. X7 ve X8 scooterlar üzerine bilmemiz gerekenler neyse sizlere bu blog yazımızda aktarmaya çalışacağız.

Bu yazıyı okumaya başladıysanız siz de elektrikli scooterlar ile ilgilenen, hatta kullananlardansınızdır. Son yıllarda kullanımları giderek yaygınlaşan ve elektrikli scooter kiralama sistemleri ile de erişimin kolaylaştığı elektrikli scooterlar, artık bizler için hem ulaşım hem de eğlence aracı oldular. Özellikle pandemi sürecinde kullanımları hızla artan elektrikli scooter da zamanla değişim ve gelişim gösterdi. Ülkemizde pazarın bu denli büyümediği zamanlarda birkaç model elektrikli scooter bulabilirken şimdilerde onlarca model ve markanın ülkemizde ve özellikle ScooterAl internet sitemizde satışı yapılıyor.

Çocuk scooter modellerinden itmeli (kickscooter) elektrikli scooter modellerine, off-road modellerden X7 ve X8 elektrikli scooter modellerine kadar birçok farklı scooter seçeneğine sahibiz. Bu yazımızda da sizlere son günlerde özellikle çok duymaya başladığımız X7 ve X8 elektrikli scooter modellerinden bahsedeceğiz.

Öncelikle sormamız ve açıklığa kavuşturmamız gereken bir soru var; X7 ve X8 scooter nedir? Neye denir?

 

X7 ve X8 Scooter Nedir?

 

X7 Model Scooter Nedir?

X7 Scooter, bataryası gidonunda bulunan elektrikli scooter modellerine verilen genel bir isimdir. Bir marka veya firmaya ait değildir. Silindir şeklinde bataryası olan ve gidon içerisine yerleştirilen elektrikli scooter modellerine X7 scooter denir.

X7 elektrikli scooter modelleri, taşınabilir bataryaya sahiptir. Genellikle 5000mAh batarya kapasitesi olan bu taşınabilir bataryalar, yedekli olarak kullanım için de oldukça uygun ve avantajlıdır. X7 scooter kullananlar genellikle yanlarında yedek ve enerjisi dolu bir batarya daha bulundururlar.

X7 scooter modellerinin avantajları arasında taşınabilir bataryasının olması büyük önem taşır. Özellikle asansörsüz apartmanlarda yaşayan veya çalışma alanına scooterıyla giremeyenler için şarj problemini taşınabilir batarya kolaylıkla çözer.

 

X8 Model Scooter Nedir?

X8 scooter, X7 scooter modelinin gidona dışardan batarya takılmış tasarımıdır. X8 elektrikli scooter modelleri, X7 modelinin gelişmiş ve bir üst versiyonu olarak geçer. X8 scooterlarda batarya X7 modellerinin aksine gidon dışındadır. Gidonun kullanıcı tarafında olan batarya, X7 modellerinde olduğu gibi sök-tak mantığında taşınabilirdir.

 

X7 ve X8 Scooter Modelleri Ortak Özellikleri

 

X7 ve X8 scooter modellerinin en temel ortak özelliği elektrikli scooterlardan olmalarıdır. Ayrıca süspansiyonları olmayan yetişkinler için uygun scooter modellerindendirler. Genellikle 3 farklı fren sistemine sahip olurlar. Bu frenleri disk freni, motor freni ve arka çamurluk freni olarak söyleyebiliriz.

Bu iki model de taşınabilir bataryalara sahiptir. Batarya kapasiteleri ve konumlandıkları yerler farklı olsa da taşınabilir sök-tak batarya sistemleri ile oldukça avantajlı bir özelliğe sahiptirler.

X7 ve X8 scooter modelleri, katlanır ve kolay taşınabilir tasarıma sahiptirler. Katlandıklarında gidonun sabitlendiği yer arka çamurluk üzerindeki kilit yuvasıdır.

Genel elektrikli scooter özelliklerinden olan aydınlatma gibi aksesuarlara da sahiptirler. Yumuşak tutamaçlar konforlu bir yolculuk sunar. Bu iki scooter modeli de genellikle 350Watt DC motora sahiptirler.

Bu cihazlar offroad scooter modeli olmadıkları için gündelik şehir içi kullanımlar ve fazla bozuk olmayan yollar için uygundur. Dik rampalı ve bozuk zeminli yollarda kullanmak için tercih edilmemelidir.

 

X7 ve X8 Scooter Modelleri Arasındaki Farklar

X7 ve X8 scooter modelleri arasındaki farklar hakkında bilgi vereceksek ilk olarak yukarıda da bahsettiğimiz gibi bataryanın konumlarından söz etmemiz gerekir. İki model scooterda taşınabilir bataryalara sahiptir. Ancak X7 model scooterda batarya gidonun içerisinde yer alırken X8 scooter modellerinde piller gidonun dış yüzeyine takılır.

Bu iki modellin pilleriyle ilgili bilgi vermeye devam edecek olursak, pil kapasitelerinden de bahsetmemiz gerekir. X7 scooter bataryaları 5Ah kapasitede iken X8 scooter bataryaları da 10Ah kapasiteye sahiptir. Doğal olarak X8 modeli daha uzun menzilli kullanım imkanı sağlar.

X7 ve X8 scooter modelleri arasındaki farklardan birisi de batarya kapasitelerinden dolayı değişkenlik gösteren menzil değerleridir. Genellikle batarya kapasitesi 5Ah olan X7 modelleri 18-20km menzil sağlarken X8 modellerde de menzil değeri 30km civarındadır.

Yine bu iki model arasında batarya kapasitelerinden dolayı şarj edilebilme sürelerinde değişkenlik görülür. X7 scooter modelleri tam şarj süresi 3-4 saat iken X8 scooter modellerinde bu süre 6-7 saate çıkmaktadır.

X7 elektrikli scooter modeli, X8 scooter modelinden daha hafiftir. Aralarında yaklaşık 3-4 kilo fark olur.

Özetleyecek olursak; genel anlamda bu iki model de birbirine yakın özelliklere sahip elektrikli scooterlardır. Aralarındaki en dikkat çekici fark, bataryadan kaynaklı değişkenlerdir. Eğer X7 ve X8 scooter modelleri ile ilgili merak ettiğiniz sorular varsa bizlere ulaşabilir ya da yorum olarak sorularınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

X7 ve X8 elektrikli scooter modellerini de internet sitemizden inceleyebilir ve güvenle sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: x7, x8, elektrikli, scooter, elektrikli scooter, x7 scooter, x8 scooter, citymate, kamasonic, walkerbug, hx100
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR