Xiaomi Scooter Hata Kodları ve Anlamları M365, Pro/Pro2, 1S, Essential

Xiaomi Scooter Hata Kodları ve Anlamları M365, Pro/Pro2, 1S, Essential

Xiaomi Scooter hata kodları ve anlamları (M365, Pro/Pro2, 1S, Essential) üzerine bilgiler vereceğimiz bu yazıda sizlere elektrikli scooter problemlerinden de bahsetmiş olacağız. Xiaomi elektrikli scooter hata kodları ve anlamları genellikle aynı kasa OEM scooter markalarında da benzer uyarılar vermektedir. Bu yazımız sadece Xiaomi elektrikli scooter kullanıcılarına özgü değil daha geniş bir kitleye hitap edecektir.

Xiaomi elektrikli scooter, ülkemizde en çok kullanılan escooter modellerinin başında gelir. İlk başlarda Xiaomi M365 modeli çok kullanılırken sonrasında Pro ve devamında Pro 2 modelleri de ülkemizde yaygınlaşmaya başladı. Şimdilerde daha uygun fiyatlı 1s ve Essential modelleri de Türkiye’de satışı yapılan Xiaomi scooter modellerindendir.

Her elektrikli scooterda olduğu gibi M365 ve diğerlerinde de “beyin” olarak tarif edebileceğimiz elektronik devreler vardır. Escooter üzerinde çok kritik ve önemli işlevlere sahiptirler. Batarya yönetim sistemi (BMS) başta olmak üzere far, fren, gaz kolu gibi birçok elemanın scooter üzerinden faaliyete geçmelerini sağlar.

Elektrikli scooterınızda olumsuz bir durum olduysa ve escooter arıza moduna geçtiyse size çeşitli ikazlarla bu durumu haber verir. Dijital ekranda hata kodu görebilir veya arka arkaya bip sesi duyarsınız. Bir diğer arıza ikazı da 4.LED’in sürekli yanıp sönmesidir.

 

Elektrikli Scooter Bip Sesi ve Ne Anlama Geldiği

 

 

Elektrikli scooterınızdan “bip” sesi geliyorsa cihazınız size arıza duruma geçtiğini haber veriyor demektir. Bu ses bazen uzun bazen de kısa olacak şekilde çıkar. Bu uzun ve kısa bipleme seslerinin hepsi bir anlam taşımaktadır.

Elektrikli scooterlarda hata kodları genellikle 2 hanelidir. Bu bip sesi ve yanıp sönen LED, bu iki haneli hata kodlarından hangisi sizin scooterınızda meydana geldiğini ifade etmek içindir.

Örnek: Elektrikli scooterınız iki uzun bip ve altı kısa bip sesi çıkarıyorsa, bu hata kodu 26’dır. 26 numaralı hata kodunun anlamını da sizlere yazımızın devamında verdiğimiz listeden bulabilirsiniz. 26 hata kodu denetleyicide problem olduğunu ve kontrol edilmesi gerektiğini söyler.

Yeşil yanıp sönen LED’de bip sesi ile aynı anlama gelir. Konunun daha iyi anlaşılması için bir örnek de LED yanıp sönmesi için verelim; LED ışık bir uzun yanıp sönüyor sonra bir kısa yanıp sönüyorsa, hata kodu 11’dir.

 

 

Xiaomi M365 ve Pro/Pro2 Scooter Hata Kodları

 

 

Xiaomi elektrikli scooter (M365, Pro/Pro2, 1S, Essential) hata kodları ve anlamları aşağıdaki gibidir;

 

  • 10 – Bluetooth (BLE) modülü iletişim hatası (Bluetooth modülü)
  • 11 – Akım sensörleri kalibrasyon hataları veya Güç MOSFET hatası
  • 12 – Akım sensörleri kalibrasyon hatası
  • 13 – Akım sensörleri kalibrasyon hataları veya Güç MOSFET hatası
  • 14 – Gaz ve fren hataları
  • 15 – Gaz ve fren hataları
  • 18 – Motor Hall sensörleri hatası
  • 21 – BMS iletişim hatası
  • 22 – Hatalı BMS seri numarası / şifresi
  • 23 – Kötü BMS seri numarası / anormal hata
  • 24 – Yanlış besleme voltajı
  • 26 – Denetleyiciyi kontrol edin (Flash bellekte işlemi kaydetme işlemi yanlış olabilir)
  • 27 – Kötü denetleyici parolası
  • 28 – MOSFET hatası
  • 29 – ESC’nin hafızasında yanlış seri numarası var veya “etkinleştirilmedi”
  • 28 – MOSFET hatası
  • 29 – MOSFET anormal
  • 31 – Program hatası
  • 35 – Scooter’ın seri numarası yanlış
  • 36 – Pil sıcaklık sensörü hatası veya cihaz aşırı ısınıyor
  • 39 – Scooter sıcaklığı anormal
  • 40 – Ana kontrolör sıcaklık sensörü hatası veya aşırı ısınma

Yukarıda belirttiğimiz numaralar, Xiaomi elektrikli scooterlarda ekranda görünen hata kodlarının açıklamalarıdır. Elektrikli skuterınızda olası bir problemde ve özellikle elektronik bir arıza durumunda ekranda iki haneli hata kodları görürsünüz. Bu kodların çeşitli anlamları vardır. Biz de bu anlamları sizlere bu yazımızı vermek ve ekranda görünen arıza kodu ile ilgili bilgi sahibi olmanızı sağlamak için hazırladık.

Dikkat: Bazı arızalar elektrikli scooterın resetlenmesi sonrası düzelmektedir. Xiaomi Elektrikli Scooter Resetleme yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Sizlere sunduğumuz Xiaomi elektrikli scooter (M365, Pro/Pro2, 1S, Essential) arıza kodları ve anlamları yabancı kaynaklarca elde edilmiş ve Türkçe’ye tarafımızca çevrilmiş bilgileri içerir. Zaman içerisinde değişen yazılım/uygulama kodları hata kodlarının da değişmesine neden olabilir. Bu yazı sizlere elektrikli scooterınızdaki arızanın sonucunu kesin olarak vermez. Yalnızca bilgilendirici bir amaca sahiptir.

 

Elektrikli scooter arızası ve problemlerinde çözümü kendiniz aramak tehlikeli olabilir. Sonuçta elektrikle çalışan ve bataryası, motoru bulunan cihazlardır. Yanlış yapılacak bir müdahale olumsuz sonuçlara neden olabilir. Bu alanda bilgili ve tecrübeli değilseniz arızanın çözümü için bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz.

 

ScooterAl olarak Xiaomi elektrikli scooter teknik servis ve bakımını yapabilecek tecrübeli ve yetenekli bir ekibe sahibiz. 0850 305 71 14 numarasıyla 7/24 çevrimiçi WhatsApp hattımızdan bize yazabilir ya da mesai saatleri içerisinde yine aynı telefondan bizi arayabilirsiniz. Ayrıca İstanbul ve Antalya’da bulunan mağazamıza da bekleriz.

 

 

 

Etiketler: elektrikli scooter, xiaomi, xiaomi hata kodları, hata kodları, error anlamları, xiaomi, xiaomi scooter, hata, error, çözüm
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR